Rekord népszerű a hatodik Kassa-Miskolc Ultramarathon


Nevezési rekord született a jövő szombaton sorra kerülő VI. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Fotó: boon.hu

A két évtized után, 2019-ben nagy sikerrel újra megrendezett verseny folytatását 2020-ban keresztülhúzta a Covid-járvány, 2021-től azonban ismét szerepel a viadal a rendkívül sűrű hazai és szlovák futónaptárban - hangzott el a verseny keddi sajtótájékoztatóján.
    
Az ultramaraton részét képezi a V4-ek sorozatának, a négy testvérváros, Kassa, Katowice, Miskolc és Ostrava már tavaly is részt vett egy-egy önkormányzati váltóval az eseményen és ez idén is így lesz. Tavaly Miskolcon volt a rajt, idén Kassáról - a Dóm mellől - korán reggel indulnak majd a futók, hogy a borsodi megyeszékhelyen érkezzenek célba.
    
A VI. Kassa-Miskolc Ultramarathon a Hernád folyó vonalát hosszan követő, 117 kilométeres távját egyéniben, párban, valamint öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet. A szlovák oldalon nevezők száma a tavalyi 80-ról idén 180 fölé emelkedett, a magyar nevezési felületen pedig 420 sportoló regisztrált. Ott lesz a mezőnyben a 2019-es férfi győztes, a szlovák határhoz közeli Fancsalban élő Bogár János, aki 100 kilométeres Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, de nyert az Athén-Spárta közötti Sparthatlonon, és hatszor diadalmaskodott a Bécs-Budapest Szupermaratonon.
    
A miskolci polgármesteri hivatal aulájában kedden nyitották meg a jövő szombatig megtekinthető kiállítást, mely Európa legrégebbi, a világ második "legidősebb" maratonjának, az idén százéves kassai versenynek a múltjába kalauzolja el az érdeklődőket.

 

A rovat legfrissebb hírei