Vízilabda eredmény született Ajnácskőn


Tovább bonyolódott a helyzet a III. liga élén, a rimaszombatiak és az ólublóiak is kikaptak, ráadásul utóbbi csapattól a szövetség három pontot elvett

Fotó: MŠk Novohrad Losonc

 A fülekiek is csak nyögvenyelősen győztek hazai pályán, egyedül a losonciak tettek ki magukért, akik Kassáról hoztak el három pontot. Az V.ligában tovább folytatódik az újonc cserpatakiak és losonctamásiak versenyfutása a bajnoki címért, míg a VI.ligában Ajnácskőn a tavaly még egy osztállyal feljebb játszó hazaiak 16:4 arányban kaptak ki a listavezető felediektől.

A 21. fordulót rendezték a III. ligában, de ami a feljutást illeti, nem lettünk sokkal okosabbak. Az éllovas ólublóiak nemcsak kikaptak a második helyen álló sztropkóiak otthonában (3:2), hanem a szövetség bizonyos illetékek befizetésének elmulasztása miatt még három pontot is elvont tőlük. A sztropkóiak négy vereség után tértek magukhoz, épp a legjobbkor. Az ólublóiak kétszer is vezettek az első félidőben, mégis a félidő ráadásában lőtt tizenegyesgóllal már a hazaiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe, s mivel a második félidőben gól nem esett, így a tavaszt gyalázatosan kezdő eperjesi fiókcsapat győzött s visszavette a vezetést a táblázaton.

A fülekiek ((Páriš–Hronček, Illés, Köböl, Adamec (60. Fajd), Urbancsok (46. Kojnok), Rubint, Ciceu, Ádám (46. Ibos), Püspöky (80. Telek), Kvernadze (90.  Košík)) abban a reményben léptek pályára az újonc szepesváraljaiak (Spišské podhradie) ellen, hogy amennyiben győznek, a többi eredmény szerencsés alakulása folytán akár az élre is ugorhatnak. Lehet, ez tette görcsössé a játékukat, s a mérkőzésre kilátogató közel 500 néző lerághatta a körmét az izgalomtól.
Ha nem is egykönnyen, egy, a mérkőzés elején lőtt Ciceu góllal sikerült a három pontot Füleken tartani. Sokat elárul a mérkőzésről, hogy a mérkőzés legjobbja a fülekiek kapusa, Páriš volt, aki több nagy szepesváraljai helyzetnél védett bravúrosan.

A mérkőzés végén maga a hazai klub elnöke, Visnyai Attila is elismerte, hogy a döntetlen sokkal igazságosabb lett volna. Mivel a sztropkóiak is győztek, így a fülekieknek ez a győzelem az első helyre még nem volt elég, de szorosan tapadnak a listavezetőre.  

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a rimaszombati csapat, amely másodszor kapott ki egymás után hazai pályán. Ezúttal az idén középcsapatnak számító (tavaly sokáig a feljutásért harcoltak) héthársiakat (Lipany) fogadták, amelynek otthonában ősszel 1:1 arányú döntetlent (mínusz két játékos) értek el. A kiállítás hazai pályán sem maradt el, a mintegy 250 néző dermedten nézte, hogy a bíró egy durva szabálytalanság után már a 13. percben lezavarta a pályáról Krištofot (ő volt az egyik, akik Héthárson sem úszták meg piros lap nélkül).

A héthársiak az első félidő utolsó perceiben szerezték meg a vezetést, majd a második félidő elején meg is duplázták azt, így a batyiak az ólublóiak büntetése miatt ugyan még maradtak a dobogón, de ha így folytatják, lassacskán elbúcsúzhatnak feljutási álmaiktól.

Két nógrádi együttes is a keleti végekre látogatott, a kálnóiak meglepetésre 2:1 arányban kikaptak az utolsó helyen álló felsővízköziektől (Svidník), a losonciak ((Jenčo–Fabian, Ufrla, Berky, Suja, Oláh (90. Molnár), Budáč (85. Matuška), Kovalčin, Šulek, Pipíška, Dedok)) viszont folytatva kiszámíthatatlan formájukat, a Sztropkón aratott bravúros győzelem után ezúttal a kassai egyetemistákat győzték le vasárnap délelőtt.

Pedig a mérkőzés úgy indult, hogy a losonciak öt alapjátékosuk nélkül voltak kénytelenek pályára lépni, a kispadjukon serdülők ültek, akik előző nap játszottak bajnokit, így Tomáš Boháčik edző a védekezésre és az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, ami bejött. Dedok és Kovalčin kontráival az első félidőben a nógrádiak kétgólos vezetésre tettek szert, s hiába játszottak a kassaiak a második félidőben nyomasztó fölényben, csak egy tizenegyesgólra futotta az erejükből, így a losonciak nagyon fontos három pontot szereztek Kassán, ami még ugyancsak jól jöhet az elszámolásnál.
A bajnokság élén ismét a 37 pontos sztropkóiak állnak az egy ponttal kevesebbet gyűjtő fülekieknél (akik egy mérkőzéssel többet játszottak). Őket a 34 pontos rimaszombatiak, a 33 pontos szinnaiak (Snina), a 32 pontos héthársiak és a 31 pontos ólublóiak követik. A kálnóiak 29 ponttal a nyolcadik helyen, míg a losonciak 25 ponttal a 10. helyen állnak.

A 22. fordulót már április 13-án, szombaton elkezdik a losonciak, akik 16.00 órától az utolsó helyen álló felsővízközieket fogadják. A rimaszombatiak is aznap lépnek pályára a varannóiak (Vranov nad Topľou) otthonában. Másnap a fülekiek Kálnóra utaznak.

Az V. liga a 16. forduló mérkőzéseivel folytatódott, s tovább tart a két újonc, a cserpatakiak (Osrblie) és a losonctamásiak versenyfutása bajnoki címért. A cserpatakiak a ragyolciakhoz látogattak, akik az utolsó öt fordulóban pontot sem szereztek, egy hete öt gólt kaptak Ladomérmindszenten, így nem csoda, hogy a nézők is elfogytak.

A cserpatakiak 27 perc alatt berámoltak egy hármast Vargának, s a félidő végén hiába szerezett gólt Tóth, a második félidőben újabb cserpataki hármas következett (Laksik maga három gólig jutott), így kiütés lett a vége.

A losonctamásiak Paľaga szabadrúgásgóljával már a 14. percben vezetéshez jutottak, de a második góljukra (Dobročka) egészen az utolsó percig kellett várniuk. Ráadásul a vendégek az utolsó pillanatokban még tizenegyesből szépítettek, de a három pont Losonctamásiban maradt, így szombaton igazi hatpontos rangadót láthatnak majd a nézők Cserpatakon a losonctamásiak vendégjátékán. A tótgyarmatiak 250 néző előtt fogadták az eddig remekül szereplő breznóbányaiakat, de a mérkőzés egyetlen góljára az utolsó pillanatig kellett várni, amit a vendégek lőttek, igaz a saját kapujukba, így ha szerencsével is, de odahaza maradt a három pont.

Az első győzelem reményében buzdította 450 hűséges szurkolója a tornaljai alakulatot is a poltáriak ellen, de hiába vezettek már 2:0 arányban is az 50. percben Valaszkay két góljával, mégis csak egy pontot sikerült begyűjteniük, a poltáriak ugyanis az utolsó percben egyenlítettek, sőt a hazaiak játékosa, Zsíros második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. A táblázatot a 39 pontos cserpatakiak vezetik a 38 pontos losonctamásiak és a 34 pontos nagykürtösiek előtt. A tótgyarmatiak 19 ponttal a 9. helyen, míg a ragyolciak 13 ponttal csak a 11. helyen állnak. Az utolsó helyen szerénykedő tornaljaiaknak három pontjuk van.

A 17. forduló slágerrangadóját már említettük. Szombaton lépnek pályára a tornaljaiak is, akik Zolyomlipcsére (Slovenská Ľupča) látogatnak. Másnap a tótgyarmatiak Feketebalogra, míg a ragyolciak Poltárra látogatnak.

A VI. liga 16. fordulójában a második helyen álló ipolynyékiek a nyustyaiakat fogadták, s gól nélküli első félidő után Balázs Jenei, Skabella és Zöllei góljaival már 3:0 arányban is vezettek, mégis meg kellett izzadniuk a három pontért, az észak-gömöri csapat ugyanis nem adta fel, és Sudor két góljával egy gólra felzárkóztak. A hazaiak szerencséjére a játékvezető a lehető legjobbkor fújta le az összecsapást. Az ipolybalogiak a csábiakat fogadták, de túl szívélyes házigazdának bizonyultak, amit a csábiak meg is köszöntek, s végül Jakab két, Malatinec és Krnáč gójaival sima négygólos győzelmet arattak.

A tavaly még V. ligás Ajnácskőn alig 70 néző látta az utóbbi évek legfurcsább végeredményű mérkőzését. A mindössze egy ponttal az utolsó helyen vegetáló hazaiak az éllovas feledieket fogadták, s a mérkőzésen úgy potyogtak a gólok, mint egy gyengébb színvonalú vízilabda mérkőzésen. Andrásinak alig két perc kellett az első vendéggólhoz, amit három perccel később Puska kiegyenlített, de innen már nem volt megállás, folyamatosan potyogtak a gólok.

A felediek az első félidő végéig öt gólig jutottak, majd a második félidőben újabb nyolc gólt rámoltak be a hazaiak kapujába, igaz a második félidőben ők is kaptak hármat (Radics, Illés, Danyi).

A felediek góljain Uličný (5), Andrási (3), Bial (2), valamint Varga, Šťavina és Zibrin osztozott. A felediek 35 ponttal vezetik a bajnokságot a 31 pontos ipolynyékiek, a 26-26 pontos lónyabányaiak és csábiak, valamint a 25-25 pontos óváriak és ipolybalogiak előtt. Az ajnácskőiek egy ponttal, 17:94-es gólaránnyal zárják a mezőnyt.

A 17. fordulót csapataink közül már április 13-án, szombaton az ipolynyékiek kezdik, akik a mögöttük álló Lónyabányára (Lovinobaňa) látogatnak. Másnap 15.30 órától a felediek az ipolybalogiakat, a csábiak az alsósztregovaiakat, míg az óváriak az ajnácskőieket fogadják.    

Részletes eredményeket és táblázatokat a www.futbalnet.sk oldalon találnak.   

Forrás: szurkolo.sk

 

A rovat legfrissebb hírei