Alaposan kikapott a somorjai kosárcsapat Rózsahegyen


Somorja női kosárcsapata 40 pontos verést kapott az éllovas otthonában.

A rózsahegyi (Ružomberok) csapat a vasárnapi találkozó előtt nyolcból nyolc meccsét megnyerte és a somorjai hölgyek ellen sem rontott a mérlegén. A vendégek már az első pillanattól fogva nem tudták tartani ellenfelüket, 5 perc után 12-2 volt az állás. A hazai csapat az első játékrészt 14 ponttal nyerte meg. A második negyedben javult Somorja csapatának teljesítménye és már-már úgy tűnt, meg is nyerik ezt a részt, mikor az utolsó bő egy percben Kelčíková 8 pontot dobott (két büntető és két hárompontos). Így végül tovább nőtt a különbség, 45-29-nél vonultak pihenőre a csapatok.

A harmadik játékrész hozta meg az igazi kiütést, ekkor mindössze öt pontos szereztek a vendégek, Sujová (2) és Marcová (3) révén. A hazaiak mestere folyamatosan lehetőséget adott mind a 11 játékosának, a fiataloknak is, így az utolsó negyedben már nem nőtt nagyon a különbség, a végeredmény 87-47 lett.

A Somorja részéről a rózsahegyiek honlapjának beszámolója szerint sem a vezetőedző, Diósi Albert, sem segítője Sujová Tímea nem nyilatkozott a találkozó után.

Női kosárlabda Extraliga, 9. forduló:

MBK Ružomberok-ŠBK Somorja 87-47 (25-11, 20-18, 25-5, 17-13)
Rózsahegy, 380 néző, v.: Kiss, Životský, Donovalová

Somorja: Marcová 9, Dulová, Sujová 10, Svetlíková 12, Burianová 5, Škublová, Lelkes Júlia 2, Ošťádalová 9, Zarevúcka, Lelkes Barbara

Fotó: facebook.com/rmaskurica

A rovat legfrissebb hírei