A komáromiak ismét növelték előnyüket


A komáromiak a vártnál nehezebben, de megérdemelten győztek

Fotó: Facebook, KFC Komárno

A komáromi KFC a 22. fordulóban a vártnál nehezebben, de megérdemelten győzte le 2:0-ra idegenben a garamszentkeresztieket és Radványi Miklós vezetőedző legénysége a rivális Prešov botlása miatt 4 pontra növelte előnyét a tabella élén.

A fogadóirodák a komáromiakat favorizálták a mérkőzésen, de a pályán ez egyáltalán nem érvényesült, a hazaiak végig támadófocit játszva, az első félidőben többször ráijesztettek az esélyesebb komáromiakra. Dlubáč kapusnak és a Martin Šimko vezényelte hátvédsornak köszönhetően a hazaiak 3-4 kecsegtető helyzetet is kihagytak. Az első negyedórában védekezni kényszerülő komáromiakat a szorongatás nehéz percei után a 14. percben egy gyors jobboldali támadás oldotta fel, amelyet Ganbayar fejezett be egy remek beíveléssel, Ožvolda pedig jó pillanatban a hosszú oldalon érkezve három méterről a hálóba fejelt, 0:1.

A megszerzett vezetés után sem változott a játék képe, a hazaiak maradtak aktívabbak, a Duna-partiak ellenben fegyelmezetten őrizték a vezetést. A félidő vége felé úgy tűnt, hogy marad a komáromi vezetés, de a vendégek hátvédsora egy jobboldali támadás végén megingott, ami óriási bravúrra kényszerítette Dlubáčot. Maradt a 0:1 a félidőben.

A második játékrészben a komáromiak edzője, Radványi Miklós Nagy Sebastian helyett pályára küldte Boris Turčákot. A csere jó hatással volt az addig nem túl színvonalas mérkőzésre. Az 55. percben Turčák hátulról észrevette, hogy Bayemi a felezővonalról beindul a hazaiak kapujára, és 40 méteres pontos passzal a komáromiak örökmozgója elé tálalt. Turčák becsapta védőjét és a kifutó kapust, majd a hálóba gurított, 0:2.

A biztosnak tűnő vezetés nem tett jót a játék minőségének, mert a Duna-partiak igyekeztek megtartani a vezetést, s bár gólhelyzetek voltak mind a két oldalon, sőt a hazaiak egy kapufáig is eljutottak, az eredmény már nem változott, és a papírforma érvényesült.

Forrás: ujszo.com

 

A rovat legfrissebb hírei