Újabb felvidéki gól a magyar élvonalban


A felvidék tehetsége Vajda Botond újabb nagyszerű teljesítményt nyújtott és sorozatban második bajnokiján is betalált, csapata pedig Kisvárdáról hozta el a három pontot.

Fotó: dvsc.hu

Mozgalmas időszak van Vajda Botond mögött. A DVSC 20 éves játékosa gólt szerzett és büntetőt harcolt ki a ZTE elleni 5-1-es győzelem alkalmával, majd debütált és két alkalommal is pályára lépett az U21-es válogatottban, mégpedig a Moldova elleni, sikeres felkészülési találkozón (2-0) és a kazahsztáni, szintén győztes Eb-selejtezőn (3-0). A gömöri tehetséges futballista pedig a Debrecen legutóbbi bajnokiján a Kisvárda otthonában is pályára léphetett a szombati fordulóban, mi több újabb gólt szerzett és remek teljesítmény nyújtott.

A Debrecen számára nem indult jól a találkozó, ugyanis az ötödik percben megszerezte a vezetést Mesanovic révén a Kisvárda. Ezzel a debrecenieknek rögtön ritmust kellett váltaniuk, ami meg is történt, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a Loki. A kisvárdai ellentámadások magában hordozták a gólveszélyt. Az első játékrész hajrájában azonban csak összejött az egyenlítés a vendégeknek, Dzsudzsák indítása után Vajda Botond tört be a tizenhatoson belülre, majd egy csel után kilőtte a bal felső sarkot. A 20 esztendős gömöri tehetség sorozatban második bajnokiján volt eredményes és szezonbeli harmadik gólját szerezte a magyar élvonalban.

Fordulást követően a DVSC nagy lendülettel kezdte a második játékrészt, ami helyzetekkel párosult. Az 54. percben Dzsudzsák újabb remek passza után, Domingues fejelt a hálóba, ezzel pedig már a debreceniek voltak előnyben. A második debreceni gólt követően a vendégek kontrollálták a találkozót, sőt újabb gólokat is szerezhettek volna Dzsudzsákék. A DVSC egészen a hajráig nem tudta bevinni a harmadik találatot, Dzsudzsák és Dreskovic kísérleténél is nagyot védett a várdai kapus. Az utolsó percekben Manrique csavart jó 16 méterről a kapu jobb oldalába, lezárva ezzel a mérkőzést.

A Debrecen kisvárdai sikerével értékes három ponttal gazdagodott és tabellán megelőzte a pénteken csak gól nélküli döntetlent játszó Puskás Akadémiát és feljöttek a negyedik helyre. A Debrecen hátránya ezzel jelenleg négy pont a harmadik helyezett Fehérvár mögött.

„Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, ez egy megérdemelt győzelem volt. A mérkőzés eleje nem volt könnyű számunkra, hiszen a Kisvárda változtatott a játékán, kellett egy kis idő, mire alkalmazkodtunk ehhez, közben gólt is kaptunk. Kissé idegesek voltunk, de aztán jól reagáltuk, Vajda Botond gyönyörű gólt lőtt, így szünet előtt tudtunk egyenlíteni. A második félidőben taktikailag is változtattunk, kontrolláltuk a mérkőzést, és hamarabb is eldönthettünk volna a találkozót. Ezzel együtt örülünk a győzelemnek, hiszen a Kisvárda nem rossz csapat, kitartást kívánok neki.” - értékelt a Debrecen mestere Srdjan Blagojevic.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei