Visszaszerezte négypontos előnyét a KFC


Úgy tűnik nem törte meg a Radványi-legénységet a két héttel ezelőtti vereség, dübörög a komáromi gépezet

Fotó: facebook.com/KFC Komárno

Nagypénteken az FK Pohronie (Garammente) csapata ellen lépett pályára a Komáromi FC. Miután a második helyen álló Tatran Eperjes korábban a nap folyamán csak döntetlent ért el a Slovan B ellen, a Radványi-legénységnek lehetősége nyílt ismét ellépni kicsit az őket üldöző eperjesiek elől.

Múlt héten már megvillantották a komáromiak, hogy nem véletlenül vezetik a tabellát. A Maniga és az Eperjes elleni „kilengésük” után 3:0-ra verték a fiatal zsolnai csapatot.

Az első komolyabb helyzet a garammentieké volt a 10. percben – a komáromi védelemről visszapattanó labdát Mašlej küldte kapura és épp csak elkerülte a kapufát.

Néhány perc múlva azonban már a komáromiak szerezték meg a vezetést – Ožvolda fejelte be a Ganboldtól kapott labdát a hazaiak kapujába. 0:1. A garammentiek ezt követően igyekeztek nyomást helyezni a vendég komáromiakra, a legtöbbször a lilák térfelén tartották a labdát, a KFC védelme azonban remekül működött, és többször ellentámadásba is lendültek megszerzett labdáikkal.

A második játékrészt cserével kezdte Radványi Miklós – a többször is szabálytalanság áldozatává váló Nagy Szebasztiánt Turčák válototta a pályán. A komáromiak a második játékrészben veszélyesebbek voltak, az 55. percben pedig Bayemi révén sikerült kettőre növelni előnyüket.

Az ezt követő negy órában még két helyzete is volt a komáromiaknak, először Voleský majd Ožvolda kapott lehetőséget, de nem tudták gólra váltani helyzetüket.

A hazaiak próbálták nem elengedni a meccset, a 76. és a 80. percben is sikerült közel férkőzniük Dlubáč kapujához, de először Ganbold lépett közbe, majd maga Dlubáč védte remekül a komáromi hálót.

A mérkőzés végéig egyik csapat is tudott igazán veszélyes lenni, így három ponttal térhettek haza a komáromiak.

 Győzelmükkel ismét négypontosra növelték előnyüket a tabellán, miután Eperjes botlott, és csak egy pontot szerzett a Slovan B ellen.

Pohronie – Komáromi FC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: 15. Ožvolda, 55. Bayemi. Sárgalap: 22. Schlossár (POH), 42. Mašlej (POH) – 18. Špiriak (KFK). Játékvezetők: Choreň – Roszbeck, Lauer.

A komáromiak legközelebb április 6-án, 15 órától fogadják a Slovan B csapatát a MONACObet-liga 23. fordulójában.

Forrás:korkep.sk


A rovat legfrissebb hírei