Fordulatos nagypénteki mérkőzés Rózsahegyen


Piros lap, büntető, szabadrúgásgól és VAR és egyéb izgalmak a DAC rózsahegyi vendégjátékán

Fotó: dac1904.sk

A DAC pénteken 1:1-es döntetlent játszott a Ružomberok otthonában a Niké-liga rájátszásának 3. fordulójában.

Sokáig csak puhatolóztak a csapatok, távolról kóstolgatták egymást, ami azt eredményezte, hogy több mint tíz percet kellett várni a mérkőzés első lövésére – a hazai Šefčík próbálkozása a kapu fölött hagyta el a pályát. Több mint a félidő feléig folyt a masszív taktikai játék, a védelmek mindkét oldalon jól zárták a területeket. A 26. percben jegyezhettük fel a találkozó első kaput eltaláló lövését, Vitális távoli próbálkozása viszont nem okozott gondot Ťapajnak. A vendégek kezdtek felélénkülni, ezt pedig az is jelezte, hogy nem sokkal később Herc ígéretes helyzetben durrantott a hazai kapu mellé. A 34. percben Redzic beadása után Koné kétszer is lövéssel próbálkozhatott, de a rózsahegyi védők mindannyiszor blokkolni tudtak. Röviddel ezt követően a játékvezető visszanézett egy fejpárbajt, amire a Ružomberok kapuja előtt került sor. Végül úgy állapította meg, hogy az egyik hazai védő kézzel ért a labdához, így büntetőt ítélt a DAC javára. Ťapaj ugyan eltalálta az irányt, Koné lövése mégis utat talált a kapuba.

A második félidőben sem estek azonnal egymásnak a csapatok, továbbra is maradt a tapogatózós játék, viszont már a hazaiaknak kellett többet kockáztatniuk. Tízpercnyi játék után mégis a DAC veszélyeztetett: egy beadást követően Mendez bal külsővel lőtt a rövid alsó felé, Ťapaj pedig hatalmasat vetődve hárított. Ondřej Smetana, a rózsahegyiek vezetőedzője cserével próbált új erőt vinni csapatába, a húzása pedig be is jött. A 60. percben a szünetben beállt Tučný szabadrúgásból lőtt gyönyörű gólt, Popvić mozdulni sem tudott rá. Pár percre rá Boďa fejesét kellett a léc alól kitornáznia Popovićnak. Ahogy teltek a percek, egyre kezdett feszültebbé válni a játék, megszaporodtak a keményebb belépők, a játékvezető pedig nem egyszer kénytelen volt a sárga lapért nyúlni. A 73. percben Gouré eldönthette volna a mérkőzést, ám egy az egyben a Ružomberok kapusába lőtte a labdát, ami aztán ki is durrant. A hajrá már inkább az indulatokról szólt, mint sem a labdarúgásról. Brunetti becsúszva szerelte a hazaiak góllövőjét, Tučnýt, aki estében könyökkel arcon ütötte a brazil játékost. Utóbbinak ez jól láthatóan nem volt az ínyére, így miután számon kérte rajta a történteket, kisebb kakaskodás alakult ki a pályán. A játékvezető mindkét labdarúgónak felmutatta a sárga lapot, pár másodperccel később viszont kénytelen volt megmásítani ítéletét. Visszanézte a szituációt a monitorról, és úgy ítélte meg, hogy Tučný megmozdulása sokkal súlyosabb volt, így visszavonta a sárga lapot és felmutatta neki a pirosat.

A Ružomberok tehát megfogyatkozott a mérkőzés végére, a játékvezető pedig hat percet hosszabbított. A DAC mégsem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, a végén csupán Gouré egy csúsztatásával tudott veszélyeztetni, de a kapu mellé ment. Összességében  elmondható, hogy igazságos 1:1-es döntetlen született.

Forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei