Mocsi Attila álma valóra vált


Interjú a felvidéki játékossal, aki végre pályára léphetett a magyar válogatottban

Fotó: index.hu

Mocsi Attila az elmúlt másfél évben egy alkalmat leszámítva mindig meghívót kapott a magyar labdarúgó-válogatottba, és kedden, Koszovó ellen végre pályára is lépett. A 23 éves lakszakállasi védő a mérkőzés után elsőként az Új Szónak nyilatkozott az érzéseiről.

Magyarország–Koszovó, 88. perc, Mocsi Attila pályára lép. Mi minden futott át az agyán?

Először is nagyon boldog vagyok. Fél éve mindig itt vagyok a válogatott keretében, nagyon vártam már ezt a pillanatot és nagyon sokat dolgoztam érte, szerencsére most eljött. A klubcsapataimban is átéltem már sok különleges pillanatot, gondolok itt például arra, amikor egy nappal a Rizesporba való igazolásom után már debütáltam a Trabzonspor elleni rangadón. De az, amit itt ma átéltem, teljesen különbözik ezektől. Nagyon örülök.

Nagyon sok meccset nézett végig a cserepadról a válogatottban. Érez valamiféle megkönnyebbülést is, hogy végre pályára léphetett?

Inkább csak azt érzem, hogy nagyon vártam már ezt a napot. Most azon leszek, hogy keményen dolgozzak tovább, hogy minél több alkalommal és minél több játékpercet kapjak a bizonyításra. Legközelebb is mindenképp itt szeretnék lenni.

Közel az Európa-bajnokság, most már csak azok kapnak lehetőséget Rossitól, akikre számít is. A debütálás időzítése tulajdonképpen nagyon is jó, nem igaz?

Nyilván így van, de azzal is tisztában vagyok, hogy a következő két hónapban rengeteget kell dolgoznom, hogy a szövetségi kapitány beválogasson a júniusi keretbe. Ha ott tudnék lenni az Eb-n, az óriási dolog lenne....

A család, a barátok és a csapattagok már gratuláltak?

Igen, nagyon sokan gratuláltak. Külön öröm számomra, hogy a szüleim élőben tekintették meg a meccset, így saját szemükkel láthatták a debütálást. A csapatban is gratulált mindenki, de anno már az első behívásomkor is nagy szerettel fogadtak a srácok. Mindig nagyon jól érzem magam itt, barátságos a közeg.

Ami a klubját illeti, az utóbbi három mérkőzésen csak pár percet játszott összesen a Rizesporban. Emiatt nem aggódik?

Volt egy sérülésem három héttel ezelőtt, ami miatt kikerültem a kezdőből, aztán pedig a csapat győzni tudott, szóval a vezetőedzőnek nem volt oka változtatni. Nem hiszem, hogy emiatt aggódnom kéne. Érzem, hogy ugyanúgy számítanak rám a továbbiakban, nagyon szeretnek odakint és én szintén nagyon szeretek ott lenni.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei