Nagykállóra került a vándorserleg


Végérvényesen is a Nagykállói Röplabda Sportegyesület (NARE) tulajdonába került a királyhelmeci Iris Volleyball Team által szervezett nemzetközi röplabdatorna vándorserlege

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei, nyírségi település csapata vereség nélkül végzett az élen és immár ötödszörre is tornagyőztesnek mondatja magát, végleg megszerezve a trófeát.

A 7. alkalommal megrendezett sporteseményre 10 csapat nevezett be, akiket két csoportba soroltak. Az A csoportba az IRIS A (3. lett a csoportmérkőzések után), a Régi csibészek A (2.), az IRIS C (4.), Kassáról a Vodári (1.) és Tiszacsernyő (5.) csapata került. A B csoportba az IRIS B (4.), a Régi csibészek B (5.), a kassai FC Pivo (3.), a NARE (1.) és Ukrajnából Beregszász (2.). A kieséses rendszerben folytatódó küzdelmek során a Régi csibészek A csapata a NARE alakulatával került szembe, és a nagykállóiak magabiztos játékkal nyerték 2:0-ra az elődöntőt. A másik ágon is volt esélye királyhelmeci csapatnak arra, hogy döntőbe jusson, de nem sikerült túljutniuk a kassaiakon (Vodári–IRIS A 2:0). Így tehát bodrogközi csapat nélkül kezdődhetett el a küzdelem a tornagyőzelemért. A délelőtt 9 órakor kezdődött és a kora esti órákban befejeződött seregszemle döntőjében a nyírségiek esélyeshez méltóan szerepeltek és tetszetős játékkal múlták felül ellenfelüket, megérdemelten diadalmaskodtak 2:0 arányban a Vodári együttese ellen.

A sporteseménynek otthont adó Buzánszky Jenő Sportarénában a díj-átadó ceremóniát követően először Popovics József, a NARE elnöke nyilatkozott lapunknak: „Okosan, taktikusan játszottunk az egész torna folyamán. A fizikai erőlétünk mellett az eszünket és a szemünket is jól használtuk. Láttunk a pályán. Nemcsak a leütéseink, de az ejtéseink is akkor jöttek, amikor kellettek. Jól mértük fel a helyzeteket, lehetőségeket. Mindenki jól teljesített, ezért is jöhetett össze győzelmünk, amit meg is érdemeltünk. Ami pedig a versenyt illeti, remélem, nem kell egy évet várni arra, hogy újra találkozhassunk az itt szereplő csapatok valamelyikével. Bizonyára lesz rá alkalom, hogy egy tornán újra megmérettessünk. Köszönjük szépen a szívélyes fogadtatást és a nagyszerű szervezést.”

A szervezők részéről az IVT csapatvezetője, az IRIS A csapatának tagja, Vaszily Pál nyilatkozott: „Először is gratulálok a győzteseknek, kiváló teljesítményt nyújtva lettek a legjobbak nemcsak ezen a tornán, hanem összességében is. Végleg is jó helyre került a trófea. Ami pedig minket, királyhelmecieket illet, azt hiszem, elégedettek lehetünk az elért helyezésekkel. Nagy csatákat vívtunk, mindenki dicséretet érdemel, most ennyire tellett. A döntőbe jutásért vívott mérkőzés alatt, ha jobban tudunk összpontosítani, talán máshogy alakul a mérkőzés, s akkor döntőt játszhatunk, de a harmadik helynek is örülünk, nehéz mérkőzéseken kellett túljutnunk ahhoz, hogy idáig elérjünk. Legközelebb legalább egy fokkal azért szeretnénk feljebb lépni. Köszönettel tartozom a csapatoknak, hogy elfogadták meghívásunkat. Remélem, a közönség jól szórakozott, izgalmas párharcokat látott, kívánom, hogy mihamarább találkozhassunk egy hasonlóan izgalmas, színvonalas röplabdatornán.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei