Szenzáció: pontot szerzett Tornalja és Ajnácskő is


Hosszú idő után ismét pontot szereztek a tornaljaiak és megszerezte első idei pontját az ajnácskői csapat is

fotó: illusztració

Az V. liga a 14. forduló mérkőzéseivel folytatódott a téli szünet után, s a három bajnokaspiráns közül a losonctamásiak és a cserpatakiak (Osrblie) idegenben győztek, míg a harmadik helyen álló nagykürtösiek egy pontot szereztek a szintén az élmezőnyben tanyázó selmecbányaiak otthonában. A losonctamásiakat a hazai csapat mellett 200 néző várta Tótgyarmaton, de a vendégeket ez nem igazán zavarta, csapatuk ügyeletes gólvágója, Weisenpacher már a 14. percben bevette Varholák kapuját. Sokáig ez az eredmény állt az eredményjelző táblán, mígnem a mérkőzés utolsó pillanataiban Dobročka bebiztosította a vendégek győzelmét (0:2). A ragyolciak száz néző előtt fogadták az újonc breznóbányaiakat, akik a 14. percben Szczepaniak góljával meg is szerezték a vezetést.

Bár a hazaiak Rácz találatával még az első félidő végén kiegyenlítettek, de a vendégek a 82. percben Tyčiak góljával ismét vezetést szereztek, amire a minap járási Téli kupát nyert ragyolciaknak már nem volt válaszuk, így a breznóbányaiak mindhárom pontot elvitték Ragyolcról.

A tornaljaiak utoljára tavaly augusztusban Poltáron szereztek pontot (2:2), azóta sem, így a katasztrofális szereplés ellenére még mindig hűséges közönségük (450 néző) epekedve várta az idei első hazai pont begyűjtését. Ez a ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) ellen sikerült is, sőt Čutka játékvezetőnek még sárga lapot sem kellett kiosztania. Az öröm persze csak részleges, ez a pont még nagyon kevés a bennmaradáshoz, mivel az előttük álló feketebalogiak tíz ponttal rendelkeznek. Az élen továbbra is nagy a tülekedés, a két újonc közül a losonctamásiaknak 34, a cserpatakiaknak 33, míg a nagykürtösieknek 30 pontjuk van. A régió többi csapata nem remekel, a tótgyarmatiak és a ragyolciak csak a 10-11. helyen szerénykednek 13-13 ponttal.

A VI. liga 14. fordulójában a tavaszi idény talán legfontosabb mérkőzését rendezték Ipolynyéken, ahol a bajnoki tabellán négypontos hátránnyal második helyen álló hazaiak 200 néző előtt az éllovas feledieket fogadta, s ha győzni tudott volna, akkor egy pontra megközelítette volna a favoritot. De nem tudta, a sportszerű mérkőzésen (mindössze a hazaiak egy játékosa és a csapat edzője, Zachar Péter részesült sárga lapos figyelmeztetésben) egészen a mérkőzés hajrájáig nem született gól, ekkor Ľupták szerzett vezetést a vendégeknek, amelyet a mérkőzés utolsó pillanataiban Skabella szabadrúgásból egyenlített ki. Ezzel maradt a felediek megnyugtató négypontos előnye a tabellán. Az ipolybalogiak alig 50 néző előtt a sokszor veszélyes bozitapusztaiakat (Buzitka) fogadták, s az első félidő hajrájában Klinko és Gyurász góljaival el is döntötték az összecsapást. Az óváriak Nagyrőcére utaztak, ahol a hazaiak tizenegyesből már a 16. percben vezetéshez jutottak, amit a 62. percben meg is dupláztak, így Klimentnek a mérkőzés hajrájában szerzett gólja már csak a szépítéshez volt elegendő (2:1). Ajnácskőn száz lelkes néző várta, hogy a tavaly még V. ligás csapatuk (akik csak az utolsó fordulóban estek ki) végre megszerezze első pontját a VI. ligában. A sportszerű, lapmentes mérkőzésen sokáig úgy tűnt, hiába, a jolsvaiak ugyanis Belánnak a 29. percben szerzett góljával vezetéshez jutottak, s egészen a 73. percig tartották is előnyüket. Ekkor viszont Danyi István bevette a vendégek kapuját, s mint a végére kiderült, ez a gól az ajnácskőiek első idei pontját is jelentette. A csábiak ezúttal szabadnaposok voltak, miután a lukanényeiek visszaléptek a bajnokságtól.

A tabellát a 32 pontos felediek vezetik a 28 pontos ipolynyákiek és a 25 pontos lónyabányaiak (Lovinobaňa) előtt. Őket a 22-22 pontos ipolybalogiak és óváriak, illetve a 20 pontos csábiak követik.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei