A fülekiek az újonccal versenyeznek a bajnoki címért


A III. ligában mindhárom nógrádi csapat idegenben győzött, a rimaszombatiak viszont elszenvedték első hazai vereségüket

füleki győzelmi öröm

A III. liga 19. fordulójában mindhárom nógrádi csapat idegenben, a keleti végeken szerepelt, s csak a legoptimistábbak számítottak arra, hogy mind a kilenc lehetséges pontot begyűjtik. Annál is kevésbé, mert a tavaszi idényt nyögvenyelősen kezdő losonciak az éllovas sztropkóiak (Stropkov) otthonába látogattak.

A listavezető hazaiak annak ellenére is esélyesnek számítottak, hogy előző két bajnokijukat épp a másik két nógrádi csapat ellen meglepetésre elveszítették. Mégsem sokan gondoltak arra, hogy a rossz sorozatuk a losonciak ellen is folytatódik. A sztropkóiak, – ahogy a másik két nógrádi csapat ellen is –, az első félidőben tizenegyesből megszerezték a vezetést, de a losonciak Dedok révén öt percen belül válaszoltak.

A második félidőben ugyan mindkét oldalon kimaradt pár góllal kecsegtető helyzet, de úgy tűnt, mindkét csapat megelégszik az egy ponttal. A végén mégis minden másképp alakult. Az utolsó pillanatokban Oláh és Kovalčin is bevette a hazai Dlugoš kapuját, így a még mindig listavezető hazaiak (ehhez persze már kellett a batyiak hazai veresége is) elszenvedték tavaszi harmadik vereségüket, s a harmadik nógrádi csapattól is kikaptak. Hiába segítettek be a fülekiek és a kálnóiak után a losonciak is, a rimaszombatiaknak ez sem volt elég arra, hogy átvegyék a hőn áhított vezetést az eperjesiek fiókcsapatától.

Batyiban 250 néző várta a táblázat harmadik helyén álló újonc ólublóiakat, akik többször is kijelentették, szeretnének még egy szinttel feljebb lépni, s ehhez jó képességű, már „kifutófélben” lévő futballistákat vásároltak össze, tavasszal például az egykori válogatott Jendrisek csatlakozott a csapathoz.

Bari Jenő csapatában a rózsahegyieket ezúttal is öt játékos képviselte. Az első perctől látszott, hogy az ólublóiak az őszi hazai 3:2-es győzelem után ezúttal is a három pontért jöttek, míg a hazaiak meglehetősen enerváltan futballoztak, s nagyon érezhető volt a Kálnón durvaságért kiállított, s azóta is eltiltásukat töltő két tapasztalt játékos, Petrán és Lupták hiánya. A meglehetősen ideges hangulatú mérkőzés – amelyen  Ďurčo játékvezető nyolc sárgát is kiosztott – végül a 74. percben dőlt el, amikor Serečin szabadrúgás után talált Ťapaj kapujába. A hazaiak már képtelenek voltak váltani, bár a 80. percben majdnem tizenegyeshez jutottak (a bíró előbb a tizenegyespontra mutatott, majd az ólublóiak tiltakozására visszavonta az ítéletét), de nem sikerült bevenniük Regitko kapuját. Így a hatpontos mérkőzés az újonc győzelmével zárult, s így három pontra feljöttek a sztropkóiakra és a rimaszombatiakra. Ráadásul a Kassán győztes fülekiek is már csak négy pontra vannak az éllovasoktól. Vízteleki János védencei vasárnap délelőtt látogattak Kassára a Slávia TU otthonába, ahol a hazaiak a 38. percben szerezték meg a vezetést, amelyet a második félidő elején Adamec egalizált. Kilenc perccel később a hazaiak másodszor is vezetést szereztek, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, tíz perccel később Ciceu másodszorra is kiegyenlített, majd Kvernadze percei következtek, aki kétszer is bevette Pangrác kapuját, így a fülekiek értékes három ponttal gazdagodva bejelentkeztek a bajnokaspiránsok közé. A harmadik nógrádi csapat, a kálnóiak Bártfán egy korai öngólnak köszönhetően nyertek, így 28 pontjukkal felzárkóztak a 7. helyre. A losonciak pedig az eddig megszerzett 22 pontjukkal a 10. helyről várják a folytatást, amely immár meglehetősen izgalmasnak ígérkezik. .

A következő 21. fordulót a nógrádi csapatok közül a losonciak kezdik március 30-án szombaton, akik 15.00 órától a bártfaiakat fogadják. Másnap, húsvétvasárnap a fülekiek az utolsó helyezett felsővízközieket (Svidník), míg a kálnóiak a kassai Slávia TU csapatát látják vendégül, míg a rimaszombatiak az északi végekre, Veszelére (Oravské Veselé) látogatnak.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei