29 érem hazai környezetben


A harmadik legsikeresebb lett a dunaszerdahelyi IPPON Karate Klub a Szlovák Nyílt Bajnokságon

Szombaton Dunaszerdahelyen tartották a 18. Shito ryu karate Szlovák Nyílt Bajnokságot. A 13 induló klubból összesítésben a dunaszerdahelyi IPPON Karate Klub lett a harmadik legeredményesebb.

A 13 klub 110 benevezett versenyzője részvételével, a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban megtartott nyílt bajnokságon - melyet Baďura Peter a Shito ryu karate szövetség elnöke és Dr. Puha György, alpolgármester nyitottak meg - kiváló eredményeket értek el a hazai versenyzők. Összesítésben harmadik helyen végzett az IPPON Karate Klub, egyének tekintetében pedig mind katában, mind kumiteban második legjobb lett a szerdahelyi csapat.

Az IPPON 14 tagja összesen 29 érmet: 12 aranyat, 8 ezüstöt és 9 bronzot szerzett.

A csapat vezetője, Csiba Tibor a kata +55 kategóriában és kobudo Bo-ban egyaránt aranyérmet szerzett, míg Csiba Dávid a senior kata 2., a kobudo Bo 1.helyét szerezte meg.

Kocsis László is több érmes helyezéssel zárta a versenyt, kata +45-ben 1., kata +55-ben a 2. helyet ért el, míg kumite open +45-ben, valamint +55-ben egyaránt a dobogó tetejére állhatott.

A fiatalabbak is kitettek magukért. Laposa Laura a kadet kata 3. helyét, a kumite -48kg-ban 1., kumite -55kg-ban pedig 3. helyet szerzett.

Tóth Tamás a 8-9 évesek közt bronzérmet érő gyakorlatot mutatott be, küzdelemben pedig -27kg-ban második, -32kg-ban első lett.

Czajlik Kinga a 10-11 évesek közt a kata 3. helyét, a kumite -37kg 3., a -45kg 2. helyét biztosította be.

Tóth Kata kadet kezdő katában 2., a haladók közt a kata 3. helyét szerezte meg.

Kocsis Markó a 10-11 évesek közt katában aranyérmes lett,

Czajlik Zsóka a 6-7 évesek küzdelmében jeleskedett: +20kg-ban 1., -27kg-ban 2. helyen végzett.

Andrejkovics Bence a 12-13 évesek közt a kata 2., a kumite +55kg súlycsoportban 3. lett.

Horváth Christopher a senior kumite -72kg arany, a kumite open ezüstérmével gazdagodott.

Šudyová Lucia a +16 évesek közt mutatott be aranyat érő gyakorlatot.

Jakóczi Marián a 10-11 évesek haladó kategóriájában lett harmadik katában, míg Tóth Olivér a fiú kobudo Bo 3. helyét szerezte meg.

Forrás: dunszerdahelyi.sk


A rovat legfrissebb hírei