A győri szurkolók ismét üzentek Világinak


Egyre nagyobb a zavar a rendszerben az ETO-nál

fotó: ETO Baráti Kör

Áll a bál az ETO-nál, miután a klub – a jelek szerint – szlovákiai biztonsági szolgálata viperát, edzett acélból készül teleszkópos botot használva támadt a szurkolókra a Honvéd elleni hazai mérkőzésen, ahol többen megsérültek. A klubvezetés ezt követően furcsa magyarázkodásba kezdett. Lengyel szurkolók provokációjával próbálta magyarázni saját durva fellépést. Azzal magyarázkozdva, hogy állítólag lengyel rendbontók támadtak a biztonsági szolgálat embereire, akik ezt követően alkalmaztak erőszakot. Az ETO szurkolói körében óriási felháborodást váltott ki a Világi Oszkár tulajdonában levő klub szerintük valóságnak nem megfelelő közleménye.

Az ETO szurkolói hazugságot emlegetnek és ismét üzentek a klubtulajdonos Világinak. „A lelátóra való visszatérésünk kizárólag akkor fog megtörténni ha a klub nyilvánosan bocsánatot kér minden ETO szurkolótól!” – üzenték az ETO szurkolói a felvidéki klubtulajdonosnak. Mint ismert, a DAC mellett a győri ETO is a felvidéki magyar oligarcha tulajdonában van.

A győri szurkolók, szimpatizánsok, szervezett szurkolói csoportok Facebook-csoportja, az ETO Baráti Kör a szurkolók megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy hazai környezetben saját biztonsági szolgálatuk lépett fel ellenük indokolatlan módon, felfegyverkezve. Mint írták, a győri lelátó megmutatta, hogy bármikor kiállnak egymásért és megvédik társaikat.

Új fejlemény

Több mint egy héttel az események után, március 21-én újabb közleményt jelentettek meg a szurkolók, melyben Világi Oszkárnak is üzentek (A közlemény teljes terjedelemben alább olvasható). Egyúttal neheztelve, hogy a klub továbbra sem kért elnézést a szurkolóktól, kvázi felelőssé téve a tábort, hogy ők hozták a lengyelek rendbontókat a mérkőzésre.

Mégsem lengyelek támadtak?

Új fejlemény az ügyben, hogy a rendőrség azóta előállított és rabosított egy magyar civil fiút az ominózus rendbontás miatt. Ő azonban nem lengyel állampolgár, ráadásul a Körkép.sk úgy tudja, semmilyen szervezett szurkolói csoporthoz nem tartozik. Miközben tehát a biztonsági őrök a biztonsági szolgálatvezető és a klub végig lengyel támadásról beszél, a rendőrség magyar fiút gyanusít azzal, hogy ő ütötte meg a biztonsági szolgálat munkatársait.

“A klub által lefolytatott vizsgálat és a biztonsági szolgálat vezetőinek nyilatkozata, miszerint lengyel támadás érte a szolgálatot, ez a tegnapi napon hitelét vesztette! Miután tegnap egy magyar szurkolótársunkat előállított a hatóság és meggyanúsította azzal,hogy ő ütötte meg a biztonsági őröket! Ami hazugság! De látható, hogy sem a klub sem pedig a biztonsági szolgálat nincs összhangban egymással!” – áll az ETO Baráti Kör közleményében.

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal

A klubvezetés kezéből tehát kezd egyre inkább kicsúszni az irányítás. A szurkolók álláspontja a történtek és az új fejlemények hatására csak még egyértelműbb lett: marad az üres lelátó ha a klub nem kér bocsánatot a győri szurkolóktól, akiknek a klub rendezési hiányosságai miatt át kellett élniük és végig kellett nézniük egy viperás támadást!

Forrás: korkep.sk


A rovat legfrissebb hírei