Idén is csak az ezüstérem marad Dunaszerdahelyen


Harmadszor is elbukta a kupadöntőt a HC DAC női kézilabda csapata

Somogyi Tibor felvétele

A női kézilabda Szlovák Kupa döntőjében az előző két évhez hasonlóan újra a nagymihályi Iuventa és a dunaszerdahelyi HC DAC találkozott. A csallóköziek pocsékul sikerült első félidejük után ezúttal sem tudták megnyerni a finálét.

Az előző évi, csütörtöki és Tőketerebesen rendezett finálé után ezúttal a vasárnapi időpont és a nagyszombati helyszín jobban kedvezett a csallóközi szurkolóknak, akik szép számban töltötték meg a sportcsarnokot. A sárga-kék fanatikusok már fél órával a kezdés előtt gondoskodtak a hangulatról és a szlovák himnusz elhangzását követően elénekelték a magyart. A nagymihályiakat a nagy távolság ellenére elég sok szurkolójuk elkísérte, így a meccs kezdésével elkezdődött a hangpárbaj is.

A sorsolás nyomán papíron vendég dunaszerdahelyiek a Magera–Juhos, Rajnohová, Mészáros, Pastorková, Desortová, Bízik hetessel kezdtek, védekezésben pedig Bugár érkezett Mészáros helyére. Az első három gólt az Iuventa lőtte, a szerdahelyiek támadásai kifejezetten rosszul sikerültek, így a 6. perc elején Debre Viktor időt is kért. Egy megpattanó lövéssel sikerült megtörni a góltalanságot, Eliška Desortová talált be, 3:1.

Nem sokkal később megszületett Magera Noémi első védese is, a túloldalon a brazil Almeida kezdett jól a kapuban. 5:2-nél, a 11. perc elején emberelőnybe került a DAC, Juhos Katától pedig érkezett két szokásosan magabiztos befejezés, egyre csökkent a különbség. Itt azonban el is fogyott a lendület, két gyors gólt jegyeztek a keletiek, akik viszont megkapták második kétperces kiállításukat is. Szépen húzta az időt támadásban az Iuventa és Pastorková számára egy kétpercet is kiharcoltak, így Popovcová négyre növelte a különbséget, majd megjött a közte öt is. A 17. percben 9:4-nél már Ligia Costa, Hornyák, Ilic és Pénzes is a pályán volt a kezdőcsapathoz képest. Hatgólos hátrányban jött az újabb nagymihályi kiállítás, megnyílt az esély a felzárkózásra, és érkezett a pályára a másik brazil Policarpo is. Egy perc volt még a szerdahelyi emberelőnyből, amikor 11:4-nél második idejét is kikérte Debre Viktor, de nem sikerült góllal zárni a támadást, Almeida védett.

A túloldalon jött az újabb hetes, amit harmadjára is értékesített Radovic. A 23. percben 12:4-nél a Michalovce edzője kikérte első idejét. Egy perccel később Rajnohová törte meg a 11 perces gólcsendet. A szünetben végül 15:8 állt az eredményjelzőn, a szétesőfélben lévő szerdaelyiek nem túl lelkesen vonultak az öltözőbe.

A második félidő egy Magera védéssel indult, és az első játékrész végére elhalkuló szerdahelyi tábor is megpróbálta feltüzelni kedvenceit. Ilic és Rajnohová két gólja megmutatta, a játékosok is megpróbálkoznak a lehetetlennel. Az Iuventa emberhátrányba került, majd a 36. percben 17:14-re zárkózott Rajnohová két üres kapus góljával a DAC. Felcsillant a remény, hogy még nincs veszve minden. Magera egy védéssel tette hozzá a magáét, a csallóközi szurkolótábor, pedig kiadta a „Mindenki szurkoljon!” utasítást.

Miután egy rontott szerdahelyi támadás után egy gyors gól helyett kis híján eladták a labdát a nagymihályiak, Peter Kostka időt kért, hogy felrázza csapatát. Úgy tűnt nem járt sikerrel, egy technikai hiba után Ilic révén kettőre zárkózott a Dunaszerdahely. Magerának egy hetest is sikerült megfognia, de a kipattanót Radovic belőtte, majd jött egy újabb büntető, amit a montenegrói játékos értékesített, 19:15. Megtört a szerdahelyiek lendülete, két eladott labda után visszaállt az ötgólos különbség.

A 47. percben harmadszorra is a kiállítás sorsára jutott az Iuventa egyik legjobbja, Krivokapic, Desortová pedig háromra csökkentette a különbséget. Pénzes Mónika első góljával tovább zárkózott a HC DAC, amire Kohuch egy hatalmas bombagóllal válaszolt. Az utolsó tíz percre 22:19-nél fordultak a csapatok.

Bő négy perccel a vége előtt Pénzes újabb góljával nyitottá tette a hajrát a csallóközi csapat, Magera Noémi védett, Ilic pedig gólt lőtt, 24:23. A túloldalon viszont szintén jött az extra, Wollingerová gólja és Almeida védése után lépett egyet a trófea felé az Iuventa. Két perc sem volt hátra, amikor Habánková büntetőből betalált, Gajdóczi behozatala sem tudta megzavarni a nagymihályi lövőt, 26:23. Mindent megpróbáltak a Juhos Katáék, de az elrontott első félidő után csak szorossá tették a végjátékot, de a fordításra nem maradt erejük. Az Iuventa jobb csapat benyomását keltette és 27:23-ra megnyerte a kupadöntőt.

Iuventa Michalovce - HC DAC 27:23 (15:8)
Nagyszombati sportcsarnok. Jv.: Haščíková, Kellner

HC DAC:
Magera Noémi, Gajdóczi Barbara (kapusok) - Pénzes Mónika 2, Kovács Noémi, Valeria Policarpo, Ligia Costa, Juhos Kata 2, Mészáros Réka 2, Eliška Desortová 3, Kristína Pastorková 2, Sári Barbara 3 (2), Hornyák Bernadett, Jovana Ilic 5, Erika Rajnohová 4, Bugár Cintia, Bízik Réka

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei