Komáromi győzelemmel kezdődött a rájátszás


Hazai győzelemmel kezdték a rájátszás elődöntőjét a komáromi röplabdázók

Hazai győzelemmel kezdték a rájátszás elődöntőjét a komáromiak a röplabdabajnokság első mérkőzésén az Eperjes ellen. A Duna-partiak az első játszmában szinte végig dominálva, magabiztosan hozták a nyitó játszmát, 25-19-re ezzel előnybe kerülve. A második szettre a vendég eperjesiek összekapták magukat, és végig irányították ezt a játszmát. A komáromiak a második szettben több hibával játszottak, így sok esélyük nem volt ebben a szettben, az eperjesiek végül magabiztosan hét ponttal 25-18-ra nyerték meg a második szettet, ezzel pedig kiegyenlítettek a nyert szetteket tekintve.

A harmadik játszma elején úgy tűnt az eperjesiek lélektani előnybe kerülnek, hiszen egy 3-0-ás sorozattal nyitották a harmadik szettet. A komáromiak azonban nem adták könnyen magukat és hiába voltak hátrányban Sánta Jánosék, a játszma közepére ledolgozták hátrányukat és előnybe került a komáromi csapat. Az eperjesiek küzdöttek, de a hajrában két pontnál közelebb nem tudtak kerülni a komáromiakhoz. A Duna-partiak a harmadik játszmát megnyerve ismét szettelőnybe kerültek, miután 25-20-ra húzták be a harmadik szettet.

A negyedik szettben az eperjesiek az egyenlítésért harcoltak, míg a komáromiak a találkozót szerették volna lezárni. A negyedik szett is bővelkedett fordulatokban és ezáltal izgalmakban is, a házigazdák hiába vezettek már 5-1-re is az Eperjes egy ötpontos sorozattal 6-5-re megfordította az állást.

Ezt követően is folytatódott a fordulatos csata, ami ismét a hazaiak oldalára billent, 11-10-es hazai vezetés után a komáromiak ismét nagyobb előnyre tettek szert, amit már nem tudtak lefaragni az eperjesiek. A vendégek ugyan két pontra megközelítették a komáromi együttest, ez a hazai győzelmet már nem veszélyeztette. A Komárom végül 3-1-re legyőzte az Eperjest és megszerezte első győzelmét a párharc során. A második mérkőzésre szombaton az Eperjes otthonában kerül sor.

Szlovák röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), férfiak, elődöntő, 1. mérkőzés:
Rieker UJS Komárom - VK MIRAD UNIPO Eperjes 3-1 (25-19, 18-25, 25-20, 25-21)
A párharc állása 1-0 a Komárom javára.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei