A rimaszombatiak a kálnóiaknak köszönhetően megőrizték elsőbbségüket


A 18. forduló mérkőzéseivel folytatódott a III. liga Közép-Szlovákiában

Illusztrációs felvétel
Fotó: Juhász Dósa János


Kezdjük a losonciakkal, akik két hete hazai döntetlennel indítottak a szinnaiak (Snina) ellen, majd osztálykülönbséggel kikaptak a feljutásra hajtó rimaszombatiak otthonában. Most az a Námesztó (Námestovo) következett, akik közvetlenül mögöttük álltak a tabellán, így nyugodtan mondhatjuk, igazi hatpontos mérkőzésről volt szó.

A námesztóiak a minősíthetetlen sorsolás miatt utolsó négy mérkőzésüket idegenben bonyolították le, ráadásul tavasszal még csak Nógrádban léptek pályára. Füleken gól nélküli döntetlennel indítottak, Kálnón kikaptak, így már csak a győzelem hiányzott nógrádi gyűjteményükből.

Losoncon a hazai mellett 150 lelkes néző próbálta megakadályozni az északi gárda pontrablását. Kevés sikerrel. A vendégek már a 10. percben megszerezték a vezetést, s miután Daško második sárga lapja után az 57. percben a kiállítás sorsára jutott, a hazaiak helyzete egyre reménytelenebbnek tűnt. A námesztóiak ráadásul nem sokat vacakoltak, hat perccel a kiállítás után kihasználták létszámfölényüket, s kétgólosra növelték az előnyüket. Bár a hazaiak ezután sem adták fel, s növelték a nyomást a vendégekre, ez gólokban csak egyszer mutatkozott meg, amikor Kovalčin vette be a vendégek kapuját, de ez kevés volt a pontszerzéshez is. Így a nógrádi csapat egyre nehezebb helyzetben várhatja a folytatást.

A fülekiek ugyan csak egy vérszegény hazai döntetlennel indították a szezont hazai pályán a námesztóiak ellen, de egy hete nagy meglepetésre győzni tudtak a listavezető sztropkóiak (Stropkov) otthonában.

Ez szárnyakat adott Vízteleki János csapatának, s a 456 fizető néző előtt lebonyolított napsütéses találkozón már a 6. percben vezetéshez jutott Kvernadze büntetőjével. Bár a második félidő elején hidegzuhanyként érkezett a bártfaiak egyenlítő gólja, de a végszó a hazaiaké volt, Hronček, majd Metuk is bevette a bártfaiak kapuját, így Füleken maradt a három pont. Mivel a rimaszombatiak szabadnaposak voltak, minden gömöri szem Kálnóra figyelt, ahol 350 néző – köztük sok rimaszombati is – várta a listavezető sztropkóiak vendégjátékát, akik ezúttal is úgy kezdtek, mint odahaza a fülekiek ellen, s az első félidő közepén megszerezték a vezetést. De úgy is folytatták, mint a fülekiek ellen. Jött egy négyperces rövidzárlatuk, a 64. és a 67. perc között három gólt inkasszáltak, így 3:1 arányú vereséggel távoztak a nógrádi kisvárosból. S bár eddig megszerzett 34 pontjukkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően még mindig vezetik a tabellát, de már egy mérkőzéssel többet játszottak, mint a batyiak. A fülekiek 27 pontjukkal maradtak a hatodik helyen, de már nyomulnak rájuk a 25 pontos kálnóiak, míg a losonciaknak az eddig megszerzett 19 pontjuk már csak a 11. helyre elegendő.

A 19. fordulóban a kálnóiak már szombaton Bártfára látogatnak, a fülekiek másnap, 24-én délelőtt a kassai Slávia TU otthonában lépnek pályára, míg a losonciak a sztropkóiaknál próbálkoznak. A rimaszombatiak 15.00 órától hazai pályán fogadják a táblázaton mögöttük álló ólublóiakat.

A hétvégén már elkezdődnek a küzdelmek a IV-VI. ligákban is, sőt a Losonci járásban már a VII. liga is. Ez utóbbi a Nagykürtösi járásban április 7-én folytatódik, míg a mindössze négy csapatot számláló Rimaszombati-Nagyrőcei közös bajnokságban csak április 20-án. Az V. ligát jelenleg egypontos előnnyel az újonc losonctamásiak vezetik, akik a bajnoki főpróbán 5:1 arányú vereséget szenvedtek a VI. ligás felediek otthonában. A ragyolciak ((Varga–Tóth T., Adamec, Spodniak, Bencsík, Mihályi, Csík, Rácz, Koronczi, Lipták, Juhász (Csere: Tóth F., Rapi, Bacskai, Szó, Molnár)) viszont a Téli kupa megnyerésével hangoltak a bajnoki nyitányra, miután a döntőben 2:0 arányban legyőzték a VII. ligás tőrincsi Santrio Laza csapatát, így visszavágtak a tavalyi döntőben elszenvedett vereségükért. A harmadik helyett a vámosfalviak (Mýtna) szerezték meg, akik a kisdöntőben 5:0 arányban legyőzték a fülekpüspökieket. Rajtuk kívül még további hat csapat (Bozita, Divény, Szinóbánya, Videfalva, Panyidaróc ás Rózsaszállás) nevezett be az idei versengésbe. .

A tavaszi első fordulóban március 24-én, vasárnap 15.00 órától a ragyolciak a breznóbányaiakat, a tótgyarmatiak a listavezető losonctamásiakat, míg az egy ponttal tökutolsó tornaljaiak a ladomérmindzsentieket (Ladomerská Vieska) fogadják.

A VI. ligát nagyrőcei kiütéses vereségük ellenére ötpontos előnnyel a felediek vezetik az ipolynyékiek előtt, míg az utolsó helyen a tavaly még V. ligás ajnácskőiek állnak, akik eddig pontot sem szereztek. A felediek komolyan gondolják a feljutást, így a már Feleden télen megszokott hagyományos teremtorna mellett komoly felkészülési időszakot tudhatnak maguk mögött, amelyeken elsősorban magasabb osztályú csapatokkal mérkőztek meg.  A ragyolciaktól és a poltáriaktól ugyan kikaptak, de kétszer is legyőzték az V. liga listavezetőjét, a losonctamásiakat, a bajnoki főpróbán Jonáš–Bial, Szabó, Trizna Cs., Juhaniak–Bálint, Andráši, Koós, Šťavina–Lupták, Varga (Csere: Eremiáš, Trizna M., Berki, Zagyi) összeállításban 5:1 arányban, így bizakodva nézhetnek a bajnoki folytatás elé.

A 14. fordulóban az ajnácskőiek a jolsvaiakat, az ipolybalogiak a bozitaiakat fogadják, az óváriak Nagyrőcére utaznak, de a forduló csúcsrangadóját – amely akár már a bajnoki címről is dönthet –, Ipolynyéken rendezik, ahol a második helyen álló ipolynyékiek az öt ponttal előttük álló feledieket fogadják.


forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei