Az utolsó harmadban veszítettek az érsekújváriak


Az újvári bikák 20 perccel a vége előtt még döntetlenre álltak, mégis sima vereséget szenvedtek.

Gyetván (Detva) óvatos játékkal kezdtek a csapatok, senki sem akart gyorsan hátrányba kerülni. Először a hazaiak részéről Kuklev veszélyeztett, de Kristín a helyén volt. A 11. percben aztán egy emberelőnynél megszületett az első gól, Šišovský szerzett vezetést a gyetvaiaknak. A harmad vége előtt nem volt összhangban az újváriak védekezése, amit Gašpar használt ki, 2-0.

A szünet után a vendégek játéka javulni kezdett és emberhátrányból sikerült is szépíteniük Drtina révén. Három perccel később már egyenlő volt az állás, akkor Stupka talált be emberelőnyből. A Gyetva első sora a 34. percben újra vezetéshez juttatta a csapatát, Zuzin volt, aki kihasznált egy kiállítást. Nem örülhettek azonban sokáig, ugyanis jött egy emberfór a másik oldalon is, ami után Jurík egyenlített.

Az utolsó játékrészre elvesztették a türelmüket az újváriak és sorra kapták a kiállításokat. Ebben a harmadban 11-szer büntettek a játékvezetők, ebből 9-szer a vendégeket súlytották. Ezek után nem meglepő, hogy a hazaiak voltak, akik a gólokat lőtték. Először Chovan majd Zuzin, végül pedig Sýkora használt ki egy kiállítás utáni szituációt. A vége így mondhatni sima lett, a Gyetva 6-3-ra győzte le Érsekújvár bikáit.

"Az első harmad a játékot tekintve nem volt rossz a részünkről, de két gólt is kaptunk a hibáink után. A másodikban nagyon jól játszottunk, három gólt is lőttünk és csak egyet kaptunk, így ki is tudtunk egyenlíteni. A harmadik húsz percben néhány játékosunk olyan magatartást mutatott, amellyel nem lehet mérkőzést nyerni. Ezen el kell gondolkodniuk a játékosoknak" – értékelt Miroslav Mosnár, az újváriak vezetőedzője.

Tipsport Liga, 26. forduló:

HC 07 WPC Koliba Detva-HC Mikron Érsekújvár 6-3 (2-0, 1-3, 3-0)
Gyetva, 347 néző, v.: Valach, Nagy – Soltész, Rojík

Gólszerzők: Šišovský 11. (Sýkora, Zuzin), Gašpar 18. (Gachulinec), Zuzin 34. (Sýkora, Šišovský), Chovan 48. (Šišovský, Sýkora), Zuzin 54. (Fekiač), Sýkora 60. (Zuzin, Šišovský) ill. Drtina 22. (Urban), Stupka 25. (Hruška, Ordzovenský), Jurík 37. (Pospíšil, Drtina)

Fotó: hcnovezamky.eu

A rovat legfrissebb hírei