Rimaszombat Losonc rangadó volt a hétvégén


Amíg az előző fordulóban nem remekeltek a gömöri és nógrádi csapatok, most a losonciak kivételével kárpótolták a szurkolóikat

A rangadónak főleg Rimaszombatban örülhettek, akik nemcsak simán legyőzték a losonciakat odahaza, ráadásul még a fülekiek is a segítségükre siettek, ugyanis idegenben győzték le a listavezető sztropkóiakat (Stropkov), ezáltal a batyiak pontszámban beérték őket a táblázaton.

Közel 600 néző volt kíváncsi a losonciak   rimaszombati vendégjátékára. A rimaszombati csapat a héten három új nigériai játékossal bővült, így már öt nigériai állhat Bari Jenő rendelkezésére. A mérkőzésen öt rózsahegyi játékos is szerepelt, hiányzott viszont a kálnói mérkőzésen kirívó durvaság miatt kiállított Petrán és Lupták. Előbbi ágyékon rúgta az ellenfelét, s ezért öthetes, míg Lupták lefejelte a játékostársát, ezért négyhetes eltiltást kapott.

A tavaszi első fordulóban mindkét csapat egy pontot szerzett, a losonciak hazai pályán a szinnaiak (Snina) ellen, míg a rimaszombatiak Kálnón.

A batyiak már a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor a nigériai Aremu lövése még a kapufán csattant, de a kipattanó a labdára Gembický eszmélt a leggyorsabban, s bevette Jenčo kapuját. A második rimaszombati gólra az 56. percig kellett várni, amikor Juhász Csaba első próbálkozását még Jenčo kiütötte, de a ráadással szemben már tehetetlen volt. Végül a 3:0-ás végeredményt a 67. percben Jackuliak állította be.

A fülekeiek a szerény képességű námesztóiak (Námestovo) elleni kudarcos gól nélküli döntetlen után a listavezető sztropkóiak (az eperjesiek fiókcsapata) otthonába látogattak, s az első félidőben úgy tűnt, nem borítják fel a papírformát. A hazaiak a 19. percben megszerezték a vezetést, de a fülekiek mestere Vízteleki János merész lépésre szánta el magát, s a második félidő elején három új játékost küldött a pályára. S a csere bejött, Ibos Dominik gyors ellentámadásokból kétszer is bevette a hazaial  kapuját, akik képtelenek voltak fordítani, sőt egyre idegesebbek lettek, végül a 88. percben egyik játékosuk, Špak a kiállítás sorsára jutott. A harmadik nógrádi csapat, a kálnóiak is megbirkóztak a Füleken még várakozáson felül szereplő námesztóiakkal, s 3:0 arányú győzelmet arattak.

A sztropkóiak váratlan vereségükkel felhozták magukra a rimaszombatiakat, mindkét csapatnak 34 pontja van, s a szropkóiak már csak gólkülönbségükkel előzik meg a gömörieket. A 24 pontos fülekiek ismét feljöttek a hatodik helyre (a harmadik helyen álló ólublóiaknak 27 pontjuk van), a kálnóiak a nyolcadik helyen állnak 22 ponttal, míg a 19 pontos losonciak lecsúsztak a 10. helyre.

A 18. fordulóban már szombaton, március 16-án, 14.30 órai kezdettel a losonciak az egy ponttal mögöttük álló námesztóiakat fogadják, másnap Fülekre a bártfaiak látogatnak, míg a rimaszombatiak ezúttal szabadnaposak.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei