Az Újvári Bikák nem játszhatnak a playoffért


Nem sikerült teljesítenie a lehetetlen küldetést az érsekújvári Tipos extraligás hokicsapatnak

Az Újvári Bikák vasárnap kikaptak a Slovantól, így már biztosan a 11. helyen zárják az alapszakaszt.

Az érsekújváriak számára a hétvége előtt még élt a halvány remény a playoff-szereplésre, pontosabban a 7–10. helyezettek számára kiírt rájátszásra, ahonnan ketten jutnak be a nyolc közé, a tényleges playoffba. Ehhez azonban 100%-os mérleggel kellett volna zárniuk az alapszakasz utolsó három fordulóját, miközben a rivális liptószentmiklósiak már egyetlen pontot sem szerezhettek volna.

Paradox módon utóbbiak „teljesítették” a maguk részét a hétvégén, pénteken Homonnán (5:3) és vasárnap Nagymihályban (6:1) is a rendes játékidőben szenvedtek vereséget. Az érsekújváriak azonban a Michalovce 3:2-es legyőzése után a jó formába lendült Slovannal már nem bírtak. A pozsonyiak gyorsan ütöttek három gólt, de a zöld-fehérek csapatkapitánya, Václav Stupka 2:3-ra korrigált még az első harmadban. A folytatásban azonban a hazaiak minden lehetőségüket elpuskázták, öt (!) emberelőnyt és egy bő percig tartó kettős fórt sem használtak ki. Az üres kapus, mindent vagy semmit játék során pedig újabb gólokat kaptak. A 2:5-ös vereség azt jelentette, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan a 11. helyen zárnak, ezzel véget ér számukra az idei szezon.

Vasárnap eldőlt az elsőség kérdése is, történetük során először nyerték meg az alapszakaszt a poprádiak, addigi legjobbjuk a 2011/2012-es idény második helye volt.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei