Keszegfalvi sikerek Samoborban


Öt seishines karatéka állhatott dobogóra Horvátországban

Hat harcos öt érmet hozott a horvátországi Samoborban rendezett hagyományos nemzetközi kyokushinkarate-versenyről. Három ország 150 indulója között szerepeltek a keszegfalvai Seishin Karateklub javarészt ekecsi versenyzői.

A dunaszerdahelyi Bíró Bendegúz első, az ekecsiek közül Csölle Kincső Viktória a második, Leboda Máté, Orsovics Áron és Víg Lara a harmadik helyen végzett, Derján Anna nem került dobogóra.

„Kincső először könnyedén, 7:0-ra győzött. A döntőben nagyon ügyes ellenfelet kapott, így második lett. Anna gyors és rutinos riválist kapott, nem tudta vele felvenni a ritmust. Áron első küzdelmét szintén 7:0-ra nyerte, majd a másodikban kikapott. Máté nagyon ügyesen küzdött, de nem sikerült győznie. A nagyok közül először Bíró Bendegúz lépett tatamira, magyarországi ellenfelét hosszabbításban egy fejrúgással győzte le. Majd rosszul lett, és már nem folytathatta. De mivel a többiek körbeverték egymást, ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Lara is jól küzdött, de nem bírt a magyarországi lánnyal, aki meg is nyerte a kategóriát” – értékelt az Új Szónak Markovics János klubelnök, 5. danos mester.

Seishines érmesek:

1. Bíró Bende-gúz (serdülő, Dunaszerdahely),
2. Csölle Kincső Viktória (gyerek.0),
3. Leboda Máté, Orsovics Áron (mindketten gyerek.1), Víg Lara (junior, mind Ekecs).

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei