Foghíjas kerettel veretlenül nyertek tornát a nyárasdiak


Minden összejött a nyárasdiaknak az U13-as korosztály képviselőinek teremtornáján

A hazaiak elsősége került a tornakrónikába az U13-as korosztály képviselőinek teremtornáján, melyen nyolc csapat küzdött a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért.

A résztvevők előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat. Már az előcsatározások során egyértelművé vált, hogy a Dórák Zsolt edző által irányított nyárasdi alakulat lehet a befutó. A favorit sorra verte riválisait. A gólerős Rajkovics Áron feltartóztathatatlan volt, a jó védekezésnek köszönhetően a Nyárasd négy meccsen gólt sem kapott. A másik ágon a nagymagyari 1. FC Roma kollektívája is szuverén módon vette az akadályokat, az elődöntőben azonban a gelleiek egy góllal jobbnak bizonyultak a felső-csallóközieknél.

A szűk játékosálománnyal rendelkező vendéglátók nem csupán a hazai pálya előnyéből profitáltak. „A torna előtti napokban néhányan megsérültek, megbetegedtek. A két kapust is beszámítva nyolcan maradtunk. Ez hátrány, de egyben előny is volt számunkra. A fiúk odatették magukat. Jól védekeztünk, két-három passzal az ellenfél kapuja elé kerültünk. Bejöttek a begyakorolt figurák, ziccereinkből zömmel hasznot húztunk. Két kapusunk is jó formában védett. A döntőre egyik játékosunk kidőlt a sorból, de ez a tény sem befolyásolta teljesítményünket. A fegyelmezettségnek, a szervezettségnek, a jó csapatmunkának, csapategységnek köszönhetően felülmúltuk ellenfeleinket. Az önzősködést, az egyénieskedést a srácok az öltözőben hagyták, a közös érdekre összpontosítottak. Ugyancsak előnyünkre vált a helyismeret, a sportcsarnokban ugyanis gyakran megfordulunk. A színvonalas tornán nekünk minden összejött. Elismerést érdemelnek legnagyobb riválisaink, nevezetesen a nagymagyariak, a szapiak és a gelleiek is” – ecsetelte produkciójukat a győztesek sikerkovácsa, Dórák Zsolt.

A kollektívák emléklapot és focilabdát kaptak, a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták. Az idősebb diákok hagyományos téli erőpróbája volt sorrendben az utolsó, melyen győztest hirdettek, az U11-esek és az U9-esek megmérettetése „csupán” örömfoci volt, a meccsek végén ugyanis törölték az eredményt.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei