Dunaszerdahelyen rendezik az U15-ös birkózók országos bajnokságát


Ismét látványos éremcsaták színhelye lesz a dunaszerdahelyi városi sportcsarnok

Egy év elteltével szombaton ismét szabadfogású országos bajnokságot rendeznek a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban, ahol az idősebb diákok (U15) csatáznak a bajnoki címért, az érmekért.

Ahogy ez már lenni szokott, rendre az a klub pályázza meg a rendezés jogát, melynek a versenyzői gazdag éremtermésre számítanak. Csallóköz szívében a tavalyi esztendő legeredményesebb szlovákiai klubjának, a Dunaszerdahelyi Birkózóklubnak a szervezésében kerül sor a viadalra.

„Az erőviszonyok ismeretében állítom: szárnyaikat bontogató birkózóink több súlycsoportban is a dobogó legfelső fokára kerülhetnek. 10-12 versenyzőt nevezünk, tőlük két-három bajnoki aranyérmet várunk. Egyébként tavaly négy országos bajnoki címet szereztek védenceink. Jóslásokba nem bocsátkozom, ráadásul a nevezéseket nagyban befolyásolja az influenzajárvány, mely a sportolókat sem kíméli. Megmutatkozott ez a szállásfoglalásnál is, néhány klub a héten csökkentette a számokat. A fiúknál 12, a lányoknál 10 versenykategóriában rendezünk éremcsatákat. Amennyiben egy súlycsoportban csupán ketten lennének, akkor két győztes meccs dönt a győztesről. Egyébként a bajnoki címek mellett a további tét a korosztályos kontinensbajnokságra való nevezés kiharcolása. Idén egyébként Görögországban kerül sor az U15-ösök Európa-bajnokságára. A címeres mezre, Eb-szereplésre a mi birkózóink is esélyesek. Látványos szőnyegcsatákra van kilátás, minden sportkedvelőt szeretettel várunk a sportcsarnokban” – nyilatkozta az Új Szónak a rendezvényről, az elvárásokról a honi birkózószövetség szakágot felügyelő alelnöke, Hakszer Roland.

A bajnoki párharcok délelőtt 11 órakor a selejtezőkkel rajtolnak el.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei