Felvidéki karate siker Horvátországban


Újabb bajnoki címmel gazdagodott a Seishin Karate Klub Horvátországban

Pénteken reggel a Seishin Karate Klub különítménye öt autóval hat harcossal két edzővel és egy bíróval indult útnak Horvátországba, a Samobor városában rendezett karatebajnokságra.

A megnyitón külön köszöntötték Shihan Markovics János 5.danos mestert, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét.

Összesen három ország (Horvátország, Magyarország és Szlovákia) 150 versenyzője vett részt a versenyen. A megnyitó után közös bemelegítés következett.

"Először Csölle Kincső Viktória lépett tatamira és könnyedén, 7:0-ra győzött. A döntőben nagyon ügyes ellenfelet kapott, így második lett. Derján Anna elenfele gyors és rutinos volt, sajnos Anna nem tudta vele felvenni a ritmust. Orsovics Áron első küzdelmét szintén 7:0-ra nyerte, majd a másodikban kikapott. Leboda Máté nagyon ügyesen küzdött, de nem sikerült győznie. A nagyok közül először Bíró Bendegúz lépett tatamira, aki első magyar ellenfelét hosszabbításban egy fejrúgással győzte le, majd sajnos rosszul lett, és már nem lépett tatamira. Mivel azonban ellenfelei körbeverték egymást, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Lara is jól küzdött magyar ellenfele ellen, de sajnos nem bírt vele, a lány végül meg is nyerte a kategóriáját" - értékelte a versenyt Markovics János, a klub vezetője.

Eredmények:

1. helyezett: Bíró Bendegúz, serdülő kategória (Dunaszerdahely)

2. helyezett: Csölle Kincső Viktória. gyerek 0. kategória (Ekecs)

3. helyezett: Leboda Máté, Orsovics Áron, gyerek 1. kategória (Ekecs), Víg Lara, junior kategória (Ekecs)

"Köszönet Hupian Kristínának az edzői segítségért, Trenčík Nikolasnak a bírói munkáért és a szülőknek a támogatásért" - tette hozzá Markovics János.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei