Illésháza és Jóka összeállt egy torna erejéig


Az Illésházaiak jókai közreműködéssel nyerték a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegét

A felnőttek elbukták a döntőt, az idősebb diákok (U15) korosztályában azonban illésházai elsőség került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért lezajlott téli erőpróbán. Tegyük hozzá: jókai segédlettel. Az illésházaiak ugyanis az utánpótlás-korosztályban együttműködnek, közös csapatot alkotnak a jókaiakkal.

A nyárasdi sportcsarnokban előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a csapatok a pontokért. Az előcsatározások a felső-csallóközi alakulatok (1. FC Roma Nagymagyar, Illésháza) hegemóniája jegyében zajlottak. A csoportmeccseket követően a helyosztókat rendezték. Ebben a szakaszban a játékosok már fukarkodtak a találatokkal, öt párbaj közül háromban rendes játékidőben nem született döntés, a győztesről büntetők döntöttek. Így volt ez a két veretlen felső-csallóközi kollektíva előadásában zajló fináléban is. A hétmétereseknél az illésházaiak – akiknek a hálója a torna öt találkozóján csupán egyszer rezdült – bizonyultak pontosabbnak: 2:1-re nyerték a döntőt.

„A tornának előzményei is voltak. Előző nap Felsőszeli csapatával játszottunk felkészülési mérkőzést. Az eredeti elképzeléseimmel ellentétben négy kerettag nem tartott velem Nyárasdra. Reggel korán keltünk, háromnegyed 7-kor indultunk a helyszínre. Ami az elvárásokat illeti, nem lehettem, nem is voltam maximalista. Természetesen bíztam védenceimben” – nyilatkozta az Új Szónak Farkas Ádám, a tornagyőztes edzője.

Az első két meccset kapott gól nélkül húzták be az illésházaiak.

„Az ekecs-apácaszakállasiak elleni összecsapáson egy szarvashibát követően döntetleneztünk. Mérges voltam. A következőn, a kisudvarnokiak elleni presztízscsatán, taktikailag kiválót nyújtottunk, ismét ikszeltünk. Már a meccset megelőzően tudtuk, hogy a döntőbe való jutáshoz nekünk elég a pontosztozkodás. A szombati terhelés már éreztette hatását. A nagymagyariak elleni döntő rangadó volt a javából. Kihagytuk a ziccert, egy perccel a meccs vége előtt az ellenfél játékosa a kapufát találta telibe. Ez a találkozó is gól nélküli döntetlennel fejeződött be. Kapusunk remeklésének (is) köszönhetően büntetőkkel ismét mi nyertük a csatát és a trófeát. A nagy igyekezetnek, a játéktudásnak köszönhetően az élen végeztünk. Minden játékosom dicséretet érdemel. Természetesen nekünk is vannak egyéniségeink, Angyal Márk, Bódis Marko és Charles Elshadai Osarogiagbon nevét külön kiemelném. A szülőket is beleértve mi egy nagy család vagyunk” – fogalmazott a sikerkovács, akinek a tanítványai tavaly Mátyusföld, idén pedig Csallóköz legjobbjai lettek az U15-ös korosztályban.

Az erőpróba győztese a területi szövetség elnökének vándorserlegével távozott a helyszínről. A kollektívák emléklapot és focilabdát kaptak, a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei