Áll a bál Trencsénben


A Slovan elleni vereség után Trencsén polgármestere alaposan kiosztotta a mérkőzés játékvezetőjét

Vasárnap a Slovan Bratislava 2:0-ra győzött a Trencsén otthonában, a Niké-liga alapszakaszának 21. fordulójában. Az eredményt és a látottakat nem hagyta szó nélkül Rychard Rybníček, aki gyakorlatilag botrányosnak minősítette Filip Glova játékvezető ténykedését.

A gól nélküli első félidőt követően a Slovan az 51. percben szerezte meg a vezetést Tolić büntetőjével. A mérkőzés játékvezetője, Filip Glova egyből a büntetőpontra mutatott azt követően, hogy a vendégek támadója, Dávid Strelec a földre került a hazai védő, Samuel Kozlovskýval szembeni párharc során.

A szituáció nem hagyta hidegen Trencsén polgármesterét, Richard Rybníčeket, aki a közösségi oldalán szállt bele a játékvezetőbe.

„Filip Glova szlovák labdarúgó-játékvezető. A szlovák futball által ‚kínált‘ legrosszabb kép. A pillanatra várt, hogy mikor fújhat be egy nem létező büntetőt a Slovan javára. Pontosan tudta, hogy mit akart és miért csinálta. Gyakorlatilag sajnálom őt. Egy ilyen ‚kicsi‘, szegény ember. Egy olyan senki, hogy ha egyszer abbahagyja a játékvezetést, akkor mindenki gyávaként és gyengeként fog rá emlékezni. Illetve nem is fog rá senki emlékezni, mert semmi jót nem hagy maga után, amire érdemes lenne emlékezni. De ő biztosan elégedett magával. Egy ilyen átlagos embertípusnak ez gyakorlatilag elég”
– írta a polgármester a mérkőzést követően, majd hétfőn tovább ütötte a vasat.

„Az összefoglaló megtekintését követően csupán szeretném megerősíteni azt, amit tegnap írtam. Minden egyes szó mellett kiállok. 1 perc, 16 másodperc. Tiszta szabálytalanság a tizenhatoson belül Kupusovič ellen. Egyértelmű büntető. Kupusovič a földre esik azt követően, hogy visszahúzták a vállánál fogva. 2 perc, 35 másodperc. Kozlovský odafut Strelechez, elrúgja a labdát, Strelec pedig bármiféle kontaktus nélkül a földre esik. A lassított felvétel ezt igazolja. A játékosaink nagyon jól tudták, hogy mit tett Glova játékvezető, és tudta ezt ő is” – írta a polgármester.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei