Nem jutottak a legjobb négy közé a komáromi röpisek


A röplabda Szlovák Kupa negyeddöntőinek visszavágóit rendezték szerdán.

A komáromi egyetemi csapat a kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3-2-es vereséget szenvedett Nyitrán, ami után bizakodva várhatták a visszavágót. Az első szett szorosan kezdődött, egyik csapat sem tudott meglógni riválisától. A nyitraiak 15-19-nél tudtak nagyobb előnyt szerezni, de Komáromnak sikerült felzárkózni, majd fordítani is és szoros végjátékban előnybe kerültek.

A második játszmában 0-4-el kezdtek a vendégek, ami után a hazaiak mestere, Robin Pělucha időt is kért. Bár ez után valamelyest összeszedettebbek lettek a Spartak játékosai, csak 12-13-nál tudták megközelíteni őket. Ennél a pontnál viszont újra sebességet váltottak a Nyitra röplabdázói és végül magabiztosan egyenlítettek.

A harmadik játékrész eleje újra szoros játékot hozott. Komáromnak 10-9 után sikerült meglógnia és úgy tűnt könnyebben jutnak újra előnyhöz. 24-20-nál még megpróbálták a "lehetetlent" a vendégek és 24-23-ra fel is jöttek, de második szettlabdáját már kihasználta a Selye János Egyetem csapata. 

2-1-es állásnál már csak a következő játszmát kellett volna megnyernie a hazai gárdának az elődöntőhöz, de ez nem jött össze. Az egyre fokozódó izgalmak közepette a vendégek irányították a játékot a negyedik játékrészben. Bár Komáromnak sikerült néhányszor egyenlíteni, nem tudták ez után beütni a vezető pontot. 20-23 után még visszajöttek 22-23-ra a hazaiak, de Nyitra az időkérése után behúzta a szettet. Következhetett az ötödik, rövidített játék.

Ez újfent szorosan indult, de 5-5 után meglógtak a vendégek és ez döntőnek bizonyult. A 7-12-es állást követően már nem sok esélye volt a Duna-partiaknak, így a vendégek 12-15-re megnyerték a rövidítést és a mérkőzést is. Nyitra két 3-2-es győzelemmel jutott be a Szlovák Kupa legjobb négy csapata közé.

"Ma ismét egy drámai mérkőzést játszottunk. Voltak fényes és sötét pillanatok is, leginkább a negyedik játszma bosszant, amit a saját dekoncentráltságunk miatt rontottunk el. Több buta hibát is elkövettünk ott. A tie break aztán már csak a szerencsén múlik, hopp vagy kopp. Ez nekünk újra nem jól sikerült. Van mint javítaunk, sajnálom ezt a meccset, hiszen a kupában szerettünk volna tovább játszani, de így már csak a következő bajnokikra kell fókuszálnunk" – értékelt ezúttal is csalódottan Robin Pělucha.

Szlovák Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

VK Spartak UJS Komárom-VKP Bystrina SPU Nyitra 2-3 (25-23, 20-25, 25-23, 22-25, 12-15)
Komáromi sportcsarnok, 90 néző, v.: Moravčík, Szász

Komárom: Kašper 5, Zaťko 3, Ogurčák 26, Tarabus 9, J. Petráš 17, Rak 11, libero Turis (Forró)
Nyitra: P. Porubský 4, Malina 10, Jendrejčák 12, Kostoláni 28, Marinič 2, Kyjanica 15, liberók Krajčo és Remenár (Gergely 4, Galandák 5, Barbas)

Ott lesz még a legjobb négy között a miavai (Myjava) Spartak, a Privigye (Prievidza) és a felsővízközi (Svidník) Slávia.

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

 

A rovat legfrissebb hírei