Újabb ifi teremtornák Nyárasdon


Szombaton és vasárnap is teremfocitornát rendeznek a nyárasdi sportcsarnokban

A csallóközi csapatok idei teremtorna-sorozatának folytatásában szombaton a nyárasdi sportcsarnokban az U13-as korosztály képviselői csatáznak a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért. A nyolc résztvevőt két négyes csoportba sorsolták be (Topoľníky, Sap, Potônske Lúky, Holice, illetve Okoč-Sokolec, 1, FC Roma Zlaté Klasy, Malé Dvorníky, Kostolné Kračany.). A körmérkőzéses rendszerben zajló csoportmeccsek győztesei és második helyezettjei az elődöntőben harcolhatják ki a fináléban való szereplést. A további négy alakulat helyosztókat játszik. „A párharcok időtartama 15 perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót, egy kapust és nyolc mezőnyjátékost kötelesek nevezni. A versenyszabályok értelmében csupán az igazolt futballisták léphetnek pályára. Nem szeretnénk, ha öt-hat futballistára épülne egy-egy kollektíva, ezért a cseresorok azonos játékidőt kötelesek eltölteni a játéktéren” – nyilatkozta az Új Szónak Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke, aki a minap ünnepelte a 60. születésnapját.

Az idősebb diákok hagyományos téli erőpróbája reggel 8 órakor rajtol el.

Vasárnap az U11-esek veszik át a stafétát. Ebben a korosztályban 12 kollektíva méri össze tudását. A szervezők a csapatokat két hatos csoportba sorsolták be. (A csoport: Čenkovce, 1. FC Roma Zlaté Klasy, Topoľníky, Malé Dvorníky, Mliečno. Okoč-Sokolec; B csoport: Lehnice, Jahodná, Gabčíkovo, Orechová Potôň, Holice, Vrakúň). A csoportmeccsek körmérkőzéses rendszerben zajlanak. A szintén 15 perces meccseken egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos avatkozhat játékba. A csapattagok egy meccsen ötperces szakaszt kötelesek eltölteni a pályán.

A legfiatalabbaknál változást tapasztaltunk a versenykiírásban.

„Kiiktattuk a győzelmi kényszert. Örömfociról lévén szó, egyedül a játékra fókuszálunk. A mérkőzések befejezését követően töröljük az eredményeket, helyosztókat sem rendezünk. Egyéneket sem díjazunk. A csapatokat emléklappal, focilabdával, a futballistákat pedig éremmel jutalmazzuk” – mondta el Benovič, aki megszakítás nélkül immár 27 esztendeje (!) irányítja a csallóközi csapatokat tömörítő szövetséget.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei