A FIFA megbüntette a Slovant


A Slovan Bratislava komoly ultimátmot kapott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől

fotó: grafobalgroup.sk

A szlovák labdarúgó-bajnok ŠK Slovan Bratislava nem tud új játékosokat regisztrálni. A büntetés azon ultimátum része, amelyet a pozsonyiak kaptak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA).

Az új játékosok regisztrálásának tilalma Vernon De Marco védővel kapcsolatos, aki tavaly júliusban távozott a Slovantól. Új futballotthonra talált az Egyesült Arab Emírségekben, ahol jelenleg a Hatta Club mezét viseli.

A 31 éves védő a szlovák állampolgárság megszerzése után válogatott is lett. Bár Vernon De Marco is töltött egy kis időt kölcsönben, négy fővárosi bajnoki cím megszerzésében vett részt, három kupagyőzelemben volt része, egyszer szerepelt az Európai Ligában, kétszer pedig a Konferencia Ligában a Slovannal.

Amikor elhagyta a Slovant, bevallotta, hogy pénz miatt távozik. "Tavaly elégedetlenséget fejeztem ki a fizetésemmel kapcsolatban, megkérdeztem a klubvezetést, hogy tudnának-e javítani a 2023 nyaráig tartó szerződésemen, Illetve azt mondtam, hogy ha ez nem lehetséges, akkor megértem, hadd engedjenek el. A klub nem akarta emelni a fizetésemet, amit elfogadtam. Továbbra is profiként viselkedtem, és felelősségteljesen közelítettem a munkámhoz. A klub úgy döntött, hogy csak a szerződésem lejártakor tárgyal velem. A vezetőség elém terjesztett egy új szerződési javaslatot, amely szerint továbbra is a kezdőcsapat egyik legrosszabbul fizetett játékosa lennék.Nem volt elfogadható számomra, hogy aláírjam, mert úgy éreztem, hogy nem értékelnek. Mindig éreztem tiszteletet a klubnál, mindenki jól bánt velem, de a fizetés és az új szerződésre vonatkozó javaslat nem felelt meg a pozíciómnak. Normálisnak veszem, a futballbiznisz is erről szól. Senki sem pótolhatatlan."

De Marco láthatóan nem sejtette, hogy a Slovan újabb kellemetlen meglepetéssel készül majd számára. A ŠPORT.sk információi szerint a fővárosiak tartoznak neki.
Ennek alapján a FIFA tájékoztatta az ŠK Slovan Bratislava vezetőségét az átigazolási tilalomról, kivéve, ha a fennmaradó összegeket kifizetik.

Ha a Slovan nem fizeti a tartozásait korábbi játékosának, akkor a következő nyári átigazolási időszakban nem tud új játékost regisztrálni, még azokat sem, akik ingyenes átigazolás keretében érkeznének.

Február 21-én, szerdán véget ért a téli átigazolási időszak Szlovákiában. A nyári átigazolási időszak 2024. június 15-én kezdődik.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei