Muñoz: "Élveztem ezt a meccset"


Így értékelték a vezetőedzők a kerületi rangadót

A DAC vasárnap nagy izgalmak közepette 2:1-re győzni tudott a Spartak Trnava otthonában. Lássuk, hogyan vélekedtek a látottakról az edzők:

Xisco Muñoz (DAC 1904):
„Mindkét csapat részéről nagyon jó mérkőzés volt. Az első félidőre felállított taktikánkat a másodikra megváltoztattuk. Reagálnunk kellett arra, hogy a hazaiak is taktikát váltottak. A nézők a liga két nagyon jó csapatát láthatták ma játszani. Mindkét fél győzelemre törően futballozott, helyzeteket alakított ki. Mindez arról szól, hogy berúgja-e az egyik csapat a helyzeteit vagy sem. Nekünk ma kettőt sikerült gólra váltani, aminek köszönhetően megnyertük a meccset. Az intenzitás átlagon felüli volt. Gratulálok a hazaiaknak, noha az eredmény ma nem kedvező a számukra, de így is remek taktikát dolgoztak ki. Igazi kihívás volt a számunkra, hogy legyőzzük őket. Élveztem ezt a meccset, és gratulálok a fiúknak.”

Michal Gašparík (Trnava): „Egyetértek a vendégek edzőjével, mert valóban egy jó színvonalú meccset játszottunk. Érezni lehetett, hogy mindkét csapat győzelemre játszik, és jó ritmusa van a mérkőzésnek. Az első 15 percben lassúak voltunk, ám utána fokozatosan felélénkült a játékunk, és többet kezdeményeztünk. A találkozó egy feszült periódusában kaptunk egy könnyen elkerülhető gólt. Elegen voltunk hátul, mégis átjátszották a labdát a túloldalra. Nagyon nehéz volt aztán egy olyan ellenféllel szemben, amely kiválóan védekezik. Ennek ellenére sikerült helyzeteket kialakítanunk, még az első félidőben is voltak lehetőségeink. A végeredmény ellenére a csapat második félidőben nyújtott teljesítménye dicséretet érdemel. Nagyon jól játszottak a fiúk, sikerült nyomást helyeznünk az ellenfélre. Sok lehetőség adódott, de korábban kellett volna betalálnunk. Jött ugyan a gól, de néha ilyen kegyetlen a futball: érvénytelenítették, majd néhány másodperccel később bekaptuk a döntő találatot. Igyekeztünk változtatni, amikor a vendégek átálltak az ötvédős rendszerre. Nézői szemmel jó meccs volt, számunkra kedvezőtlen végeredménnyel.”

forrás: dac1904.sk


A rovat legfrissebb hírei