A cseh bajnok sem volt akadály a dunaszerdahelyi lányoknak


Fordítani tudott, így tovább folytatta győzelmi sorozatát a HC DAC

Sorozatban ötödik győzelmét szerezte a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétvégi fordulójában a címvédő HC DAC. A sárga-kékek ezzel megerősítették tabellán elfoglalt második helyüket, mivel a Baník Most súlyos vereséget szenvedett az éllovas Nagymihály otthonában.

A DAC számára nem indult ideálisan a találkozó, hiszen gyors vezetésük ellenére a prágai együttes nagyon hamar fordított és komoly négygólos előnyt építettek ki. A találkozó hetedik percében már 5-1-re is vezettek. A dunaszerdahelyi együttes azonban hamar összeszedte magát, és még az első játékrészben ledolgozta négygólos hátrányát. A 21. percben már 7-7-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Egy perccel később pedig már a vezetést is megszerezték Bízikék.

Az első játékrész hajrájában ugyan a Slavia még egyszer kiegyenlített, de ezt követően a DAC három góllal meglépett, és 12-9-re behúzták az első játékrészt.

Szünetről visszatérve is maradt a csapatok között a háromgólos különbség, sőt a DAC négy gólra is növelte előnyét, de a cseh bajnok tartani tudta a három gólt. Egészen a hajráig maradt is a háromgólos differencia a csapatok között. Az utolsó tíz percben a Slavia drámaivá tette a mérkőzés végét, ugyanis ledolgozta hátrányát és nyolc perccel a vége előtt kiegyenlítettek 25-25-re.

Az utolsó percekben azonban a hazaiak koncentráltak jobban és végül három góllal jobbnak bizonyultak a cseh bajnoknál és 30-27-re legyőzték a prágai Slaviát. A DAC sorozatban ötödik győzelmét szerezte a bajnokságban ezzel megerősítették második helyüket a tabellán az éllovas Nagymihály mögött.

“Egy nagyon küzdelmes mérkőzést sikerült megnyernünk. Ez más volt, mint az előző meccseink, mivel egy komolyabb ellenféllel játszottunk, akik nagyon motiváltan léptek pályára. A találkozó elején kellemetlen perceket okoztak nekünk. Mi figyelmetlenül kezdtük a találkozót, számos gólt kaptunk gyors ellentámadásokból. Sok labdát eladtunk és nem volt elég gyors a visszarendeződésünk sem. Az első játékrész végére azonban rendeztük sorainkat, és sikerült átvennünk a vezetést, sőt kisebb előnyt is ki tudtunk alakítani. A második félidőben ezt az előnyt tartottuk, növelni is tudtuk a különbséget, olykor magunkra engedtük ellenfelünket. Ennek ellenére végig küzdöttünk, és nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet” - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 18. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – DHC Slavia Prága 30-27 (12-9)
Legeredményesebb góllövők: Sári B., 6/6, Ilić 5, Bízik R., 5 – Vostárková 7, Holečková 6/1, Míšová 5

A forduló további eredményei:
Sokol Písek - HK Slovan Duslo Vágsellye 27-24 (12-13)
Házena Kynžvart - DHK Zora Olomouc 24-24 (13-11)
DHC Plzeň - DHC Sokol Poruba 33-27 (16-14)
Handball PSG Zlín - HK Hodonín 24-25 (13-14)
Iuventa Nagymihály - DHK Baník Most 30-19 (11-8)

A tabella élmezőnye 18 fordulót követően:
1. Nagymihály 33 pont,
2. DAC 29 pont,
3. Most 27 pont,
4. Kynžvart 27 pont,
5. Slavia 22 pont,
6. Písek 21 pont

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei