Abaújszinán szombaton a ping-pongé a főszerep


A Hernád-völgyi településen 13. alkalommal rendezik meg a hagyományos asztalitenisz tornát

(Shutterstock-felvétel)

Közel harminc asztalitenisz-kedvelő versenyző áll majd a zöld asztalok mögé a Hernád-völgyi településen az immár 13. alkalommal sorra kerülő Horváth István-emlékversenyen szombaton 9 órakor a helyi alapiskola tornatermében.

Az előző kiírásokhoz hasonlóan ezúttal is két kategóriában: 50 év alatt és 50 év felett hirdetnek győztest. A két legjobb mérkőzik meg az úgynevezett Szuperkupáért. A nők mezőnyében nem lesz kategóriabesorolás. Az Abaújszinai Atlétikai Kör és a helyi önkormányzat közös szervezésében először a 2001-ben fiatalon, 49 évesen elhunyt Horváth István sírjánál lesz koszorúzás.

A sporteseményt illetően Domonkos Gyula, az önkormányzat sportért felelős képviselője tájékoztatta az Új Szót: „Az utóbbi években jelentős sportünneppé vált ez a rendezvény, hiszen évről évre nemcsak az abaújszinaiak, de a környező települések pingpongkedvelői is versenybe szállnak az érmekért, a különböző díjakért. Ez a szép gesztus egyben tisztelet is az elhunyt emlékének. A fiataloknak ez egy kibontakozási lehetőség és alkalom az idősebb korosztállyal való megmérettetésre. Bizonyára nagyobb erőbedobással játszanak, hiszen helyezésekért, értékes jutalmakért harcolnak. Mindemellett idővel akár komolyabban is foglalkozhatnak ezzel a sportággal. Az idősebbeknek pedig remek alkalom a kikapcsolódásra, s tapasztalatokkal segíthetik a fiatalokat.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei