Nagypaka nyerte a nyárasdi tornát


A nagypakaiak veretlenül szereztek elsőséget a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért zajlott teremfocitornán

Nyárasdon nagypakai győzelemmel rajtolt el a csallóközi futballcsapatok idei teremtorna-sorozata

Novemberben az AG Sport (VII.) Liga őszi idényzáróján a zsinórban 14 fordulón át veretlenül menetelő gelleiek skalpjának begyűjtésével fejezték be az elmúlt esztendőt, a területi teremtornán produkált győzelmükkel kezdték a 2024-es évet a nagypakaiak.

A nyárasdi sportcsarnokban az AG Sport (VII.) Liga 1–6. helyezettje (Illésháza, Gelle, Nyékvárkony, Vásárút, Nagypaka, Diósförgepatony), valamint a VIII. ligában élen telelő Nagyszarva és a 3. helyezett Tejfalu csapata mérte össze tudását. A résztvevők előbb körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért, a folytatásban a helyosztók zajlottak. A három legfontosabb mérkőzésen érintetlen maradt a tornagyőztes hálója, mindhárom meccset 1:0 arányban nyerte a Nagypaka.

„Fontosnak tartom, hogy az első csoportmeccsen 0:2-es állásból fordítottunk, 3:2-re győztük le a nyékvárkonyiakat. Előnyünkre szolgált, hogy első négyesünk kétéltű. Ugyanis Vanek, Buchel, Szabó és Chamilla nevét a futsalban és a kispályás fociban is jegyzik. A pozsonyi FC BPN és a Pinerola mezében országos bajnoki címet is szereztünk. A nyárasdi tornán kapusunk, Andrej Vanderka is remekelt. Egyébként taktikailag felülmúltuk riválisainkat, bejöttek a begyakorolt figurák, a pályán jól kiegészítettük egymást. Mezünket viselte a rendezvény legjobb mezőnyjátékosa, Patrik Chamilla. A tavaszi folytatást illetően elsőségünk növelte a csapattagok önbizalmát. Nyárasdi sikerünkek köszönhetően jó hangulatban zajlott a disznóölés és futballklubunk évzárója is”
– nyilatkozta az Új Szónak a tornadiadalt értékelve Dominik Vanek, aki két találattal járult hozzá a sikerhez.

A győztes alakulat a területi szövetség elnökének vándorserlegével, a csapattagok éremmel távoztak a helyszínről. A további együttesek emléklapot és focilabdát kaptak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

Mérkőzés a 3. helyért: Diósförgepatony–Vásár-út 1:0.

Döntő: Illésháza–Nagypaka 0:1.


Díjazottak:
A legjobb kapus: Poszmik René (Diósförgepatony); a legjobb mezőnyjátékos: Patrik Chamilla (Nagypaka); gólkirály: Puha Imre (Gelle).

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei