Galántán is rajtol a teremfoci


Szombaton rajtol el a mátyusföldi korosztályos futballcsapatok idei teremfoci-bajnoksága

A Galántai Területi Futballszövetség a felnőtteknek ebben az esztendőben sem rendez megmérettetést, ezúttal a fiatalabb ifik (U15) kezdik a sort.

„A rendezvényen a bajnokság nyolc együttese vesz részt, a klubok maximum 14 futballistát nevezhetnek, beleértve a két kapust. Természetesen csupán az igazolt labdarúgók avatkozhatnak játékba. A csapatok körmérkőzéses rendszerben mérik össze tudásukat. A párharcok játékideje 12 perc. A kapus mellett öt mezőnyjátékos lehet a pályán. A bevált szokás szerint a rendes játékidőben döntetlennel zárult mérkőzések után zajló büntetőpárbaj győztese két, vesztese pedig egy ponttal gyarapítja a gyűjteményét”
– ecsetelte a részleteket Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottságának az elnöke.

A galántai városi sportcsarnokban reggel fél nyolckor kezdődő seregszemle győztesét vándorserleggel, az első három helyezettet kupával és oklevéllel, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt pedig különdíjjal jutalmazzák a szervezők. Megtudtuk, a címvédő jókaiak nem lesznek ott a tornán, ők ugyanis az utánpótlás-korosztályban az illésházaiakkal kooperálnak, és közös csapatuk a dunaszerdahelyi területi bajnokságban szerepel.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei