Teremtornát szerveznek Nyárasdon


A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség hagyományos korosztályos teremfoci-tornasorozatán ezúttal az ifiké a főszerep

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség hagyományos korosztályos teremfoci-tornasorozata két héttel ezelőtt a felnőttek erőpróbájával rajtolt el, vasárnap (8.00) a fiatalabb ifik (U15) is megmérettetnek.

A tornára a nyárasdi sportcsarnokban kerül sor. A területi futballszövetség elnökének serlegéért ezúttal tíz kollektíva csatázik.

 „A csapatokat két ötös csoportba sorsoltuk be, a csoportmeccsek körmérkőzéses rendszerben zajlanak. Elmaradnak az elődöntők, a helyosztókat a csoportokban kialakult helyezés függvényében rendezik. A párharcok időtartama 15 perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót kötelesek nevezni. A versenyszabályok értelmében csupán az igazolt futballisták léphetnek pályára. Egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos játszhat” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke. A szervezők arra fókuszálnak, hogy minél több focistapalánta legyen játékban. Ennek értelmében a versenykiírás szerint egy csapat minimum kilenc futballistával (1 kapus, 8 mezőnyjátékos) állhat csak csatasorba. A csapatok így minimum két négyest kötelesek rendszeres időközönként cserélni. A négyesek tagjai így legkevesebb öt percet töltenek a játéktéren az adott mérkőzésen. „A focit csak a játékkal lehet megszerettetni a gyerekekkel. Nem szeretnénk, ha csak a főszereplőkre, mondjuk hat játékosra épülne a csapat, mert ilyenre is volt példa. Senki se csak epizodista legyen” – nyilatkozta filozófiájukról a tapasztalt futballvezető.

forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei