Németországban is lesz magyar vonulás!


A magyar szurkolók már javában készülnek az Európa-bajnokságra

A magyar szurkolók Marseillében 2016-ban
fotó: origo.hu


Tüske Attila vezérszurkoló szerint a magyar drukkerek már javában készülnek a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

"Lesz vonulás ez egyértelmű, de túl sok mindent erről még nem árulhatok el. Szervezés alatt van mind a stuttgarti helyszín, két mérkőzés vonatkozásában, illetve a kölni helyszín is. Úgy kell elképzelni, hogy egy-másfél kilométeres útvonalakat tervezünk, ahol kellően széles hely áll rendelkezésre és reméljük, hogy több tízezren fogjuk tudni megtölteni ezeket az utcákat" - mondta Tüske Attila az M1 aktuális csatornának. Elárulta, hogy bár nem tudnak olyan kidolgozott koreográfiával készülni, mint hazai környezetben, ennek ellenére szeretnék valamilyen "aprósággal" emlékezetessé tenni a magyarok szurkolását.  
    
Tüske kiemelte, hogy a Carpathian Brigade 50 taggal rendelkezik, de a baráti körrel kiegészülve többszázan is részt szoktak venni a szervezett koreográfiákban.
    
A csoport kiemelten figyel arra, hogy a szervezett szurkolásban ne kapjon helyet a kirekesztő rigmusok skandálása, illetve ha mégis valahonnan a tömegből felhangzik, akkor az előénekesek ezt próbálják más dalokkal elfedni. Jelezte, a terveik között a jövőben egy egész stadionos koreográfia is szerepel.
    
Az Eb-n Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.


A rovat legfrissebb hírei