Teremfocinyitány Nyárasdon


A nyárasdi sportcsarnokban folytatódnak a csallóközi hagyományos téli teremfocitornák

Szombaton rajtol el a Csallóközben a hagyományos téli teremfocitornák újabb felvonása, melyen a nyárasdi sportcsarnokban elsőként a felnőttek csatáznak a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, az egyéni díjakért.

Az őszi idény eredményeinek függvényében az AG Sport (VII.) liga 1–6. helyezettje (Illésháza, Gelle, Nyékvárkony, Vásárút, Nagypaka, Diósförgepatony), valamint a VIII. ligában élen telelő Nagyszarva és a 3. helyezett Tejfalu csapata küzd a trófeáért.

„A kerületi korosztályos tornákat követően járásunk legjobbjai mérik össze tudásukat. A kerületi tornákon a legjobb eredményt az U13-as korosztályban produkálták a mieink, nevezetesen a harmadik helyen zártak. Ugyancsak büszkék vagyunk az illésházaiak helytállására, ők az őszi elsők kerületi memérettetésén a negyedik helyen végeztek. Legutóbb pedig a játékvezetők és a meccsellenőrök erőpróbáján térségünk válogatottja csupán egy hajszállal maradt le a dobogóról. Visszatérve a területi tornákhoz, a kerületi bajnokság mezőnyében játszó U19-esek kivételével az összes korosztálynak bizonyítási lehetőséget kínálun
k” – nyilatkozta az Új Szónak a hétvégén rajtoló tornasorozatukról Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke.

Megtudtuk, a kollektívák előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a pontokért. A párharcok időtartama húsz perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót (1 kapus, nyolc mezőnyjátékost) kötelesek nevezni, csak a csapatok igazolt futballistái léphetnek pályára a rendezvényen. Mindkét csapatban 5-5 játékos van, ezek egyike a kapus, a másik négy pedig mezőnyjátékos.

„A mérkőzéseket a klasszikus 5-ös méretű normál focilabdával játsszák. A játékteret nem a palánk, hanem a vonalak határolják. Ugyancsak nóvumnak számít a csoportmeccseket követő két elődöntő”
– tájékoztatott az érdekességekről a sportvezető. A győztes alakulat a területi szövetség elnökének vándorserlegével, a csapattagok éremmel távoznak a helyszínről. A további csapatok emléklapot és focilabdát kapnak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák.

Tavaly egyébként a diósförgepatonyiak elsősége került a tornakrónikába. A csallóközi focielit megmérettetése reggel nyolc órakor a vásárútiak és a gelleiek párharcával veszi kezdetét.

A csoportbeosztás
A csoport: Vásárút, Nagyszarva, Diósförgepatony, Gelle.
B csoport: Illésháza, Nyékvárkony, Nagypaka, Tejfalu.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei