Nyitrai megmérettetésen vettek részt a nagykaposiak


Janicsák Szandra és Béres Barbara értékes tapasztalatokat szerzett Nyitrán

Első korosztályos országos versenyükön ugyan nem értek el kimagasló sikert a nagykaposi sakk-kör diákjai, a kilencedikes Janicsák Szandra és a nyolcadikos Béres Barbara, de tapasztalatszerzésként jól szolgált számukra a tavaly év végén zajlott erőfelmérő. A nyitrai megmérettetésen 31 lány küzdött meg a minél jobb helyezésekért, az elismerő szavakért.

„Az első játszmákban a mieink játékára rányomta bélyegét a túlzott feszültség, a lámpaláz, amit aztán nehéz volt helyrehozni – nyilatkozta az Új Szónak Papp László, a sakk-kör vezetője. – Mire megnyugodtak, türelmesebbé váltak, már késő volt a jó folytatáshoz. Mindketten 2-2 ponttal zártak, ám Szandra segédpontjai jobbak voltak, így lett ő a 28., Barbara pedig a 29.”

Az érintettek felemásan értékelték szereplésüket. „Kicsit csalódott vagyok, reméltem, hogy több mérkőzést nyerek majd. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy egészen az országos bajnokságig jutottam. Nagyszerű tapasztalat és szép élmény volt számomra. Biztos vagyok benne, hogy tudom majd hasznosítani az itt látottakat, hallottakat. A csalódottság helyett a pozitívumokra gondolok vissza majd, mert csak ez motiválhat a jövőben – mondta Janicsák Szandra.

„Őszintén szólva meglepett, hogy egészen idáig eljutottam. Habár nem lettem díjazott, sok tapasztalatot és értékes tanácsot kaptam. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem, és átélhettem a verseny hangulatát, képviselhettem a nagykaposi POH alapiskolát és a várost” – jegyezte meg Béres Barbara.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei