Huszonkettedik TIBI-kupa


Háromkirályok napján folytatódik a hagyomány, Vágsellyén huszonkettedszer csatáznak a TIBI-kupáért

A Vág-parti járási központ sportcsarnokában háromkirályok napján szombaton immár 22. alkalommal rendezik meg a Vágsellyei járást képviselő kollektívák teremfoci-bajnokságát, a népszerű TIBI-kupát, melyen 12 futballcsapat csatázik a trófeáért.

Természetesen a Vágsellyei járást képviselő kollektívákra fókuszáltak a szervezők, de a szomszédos járásokból is vannak jelentkezők. A Galántai járást a felsőszeliek és a pusztakürtiek csapata, az Érsekújvári járást a jattóiak, a Nyitrait pedig a Mojmírovce képviseli.

„December elején sorsolásra invitáltuk a résztvevők tisztségviselőit, s a baráti összejövetelen alakult ki a csoportbeosztás. A csoportokba az erőviszonyok alapján soroltuk be a részvevőket, akik a régióbajnokságokban a VI., VII. és a VIII. ligában küzdenek a pontokért, a vágsellyei idősebb ifik pedig a korosztályos III. ligában tabellaelsőként zártak ősszel. A három négytagú csoportban a kollektívák körmérkőzéses rendszerben küzdenek a pontokért. Viadalunk különlegessége, hogy csupán a nyolcaddöntők után lesznek kiesők. A jól bevált versenykiírásnak köszönhetően a három csoport első helyezettje a negyeddöntőben vár a nyolcaddöntőből kikerülő ellenfelére. A kollektívák mezében az igazolt játékosok mellett két-két erősítésként kiszemelt futballista is pályára léphet. A mérkőzések időtartama 18 perc” – tájékoztatott a felsőkirályi futballklub által szervezett év eleji erőpróba érdekességeiről a főtámogató Tibor Rábek, a kupa-névadó vállalkozás tulajdonosa, aki a kezdeteknél a Nyitrai Futballszövetség jelenlegi elnöke, Štefan Korman ötletét váltotta valóra.

A szervezők a torna első három helyezettjét serleggel, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és góllövőt különdíjjal jutalmazzák. A belépőjegyeket (2 euró) a tombolában kisorsolják, többek között márkás ruhaszárító gépet, tévékészüléket, mosógépet is nyerhetnek a nézők. A futballszuvenírek gyűjtői is megtalálják számításukat. „Mindent megteszünk azért, hogy a labdarúgók, a tisztségviselők, a nézők és meghívott vendégeink jól érezzék magukat. Minden focikedvelőt nagy szeretettel várunk az ünnepnapi rendezvényünkre, s azon leszünk, hogy  seregszemlénk ezúttal is a labdarúgás ünnepe legyen” – nyomatékosította a teremtorna elsődleges célját Tibor Rábek.

A rendezvény kicsúcsosodását jelentő finálé 18.00 órakor kezdődik. Figyelmet érdemel, hogy a címvédő felsőkirályiak eddig tízszer örültek a tornaelsőségnek.

XXII. TIBI-kupa - Csoportbeosztás

A csoport: Hájske, Močenok, Mojmírovce, Tešedíkovo

B csoport: Horná Kráľová, Veča, Žihárec, Pusté Sady

C csoport:
Horné Saliby, Jatov, Šala ifi, Trnovec nad Váhom

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei