Székesfehérváron továbbra is számítanak a galántai tehetségre


Az OTP Bank Liga harmadik helyén telelő Fehérvár FC szerződést hosszabbított felvidéki tehetségével, Kovács Bencével

További két és fél évig piros-kékben szerepel a Fehérvár FC mátyusföldi tehetsége, Kovács Bence, jelentette be a NB I harmadik helyén álló gárda hivatalos médiafelületén. A 19 esztendős tehetséges középpályás új szerződése így 2026. júniusáig érvényes.

A galántai származású futballista 2020 nyarán érkezett Fehérvárra a Győri ETO csapatától. A 2021/2022-es szezonban mindössze 18 évesen szerepelt először NB I-es találkozón, a Kisvárda ellen győztes hazai bajnokin, még Huszti Szabolcs irányítása alatt.

A MOL Magyar Kupában pedig mindössze 17 esztendősen debütál a Fehérvár felnőttcsapatában a Sopron otthonában Szabics Imre irányítása alatt. Az előző idényben a másodosztályban szereplő Kazinbarcika együttesénél szerepelt kölcsönben, ahol alapember volt és 14 mérkőzésen lépett pályára. A 2023/24-as szezon őszi felében kooperációs megállapodás keretében Siófokon és a Vidi II-ben is pályára lépett, valamint a Fehérvár első csapatának meccskeretében is többször szerepelt. A fiatal középpályás a fejlődése érdekében a tervek szerint a következő félszezonban is kölcsönben futballozik majd, számol be róla a Fehérvár hivatalos médiafelületén.

“Idén nyáron járt volna le a szerződésem, így már korábban is voltak egyeztetések a hosszabbításról. Nagyon boldog vagyok, hogy a jövőben is számol velem a Vidi, mindent megteszek azért, hogy hosszútávon a csapat erőssége legyek. 2023-ban tavasszal nagyon jól sikerült a kazincbarcikai kölcsönjátékom, majd ősszel a Vidiben és Siófokon is pályára léptem. Ez nem volt a legkönnyebb időszak, de úgy érzem, amikor megkaptam a lehetőséget a félév végén Siófokon, tudtam élni vele és jól ment a játék. Remélem, ezt a formát át tudom menteni erre az évre is és jó félszezon vár rám tavasszal”
– nyilatkozta a Fehérvár hivatalos honlapjának a hosszabbítás után Kovács Bence.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei