25 éves a Seishin Karate Klub


A Seishin Karate Klub idei évzáróján a klub fennállásának 25. évfordulóját is ünnepelték Keszegfalván

Akárcsak a korábbi évek, a 2023-as is meglehetősen mozgalmas volt a Seishin Karate Klub életében: téli, tavaszi, nyári és őszi többnapos táborok, családi és gyereknap, rendszeresen voltak övvizsgák, sőt, még decemberben is lesz. A klub tanítványai összesen kilenc versenyen vettek részt – négy hazai és öt külföldi –, ebből hármat a klub szervezett, egyet Keszegfalván, egyet Dunaszerdahelyen és az utolsót Nyárasdon.

A Klub az idei versenyeken összesen 114 érmet gyűjtött, ebből 42 arany, 29 ezüst és 43 bronz.

"Külön köszönettel tartozunk elsősorban az önkormányzatoknak, akik anyagi támogatása nélkül nem tudna a klub megfelelően működni, a szponzorainknak, és a szülőknek, akik fáradhatatlanul jönnek és támogatnak bennünket, segítenek a rendezvények lebonyolításában. Külön köszönet és hála a polgármestereknek, hogy már ennyi éve töretlenül támogatják a klub működését: Keszegfalva polgármesterének, Pataki Dezsőnek, Ekecs község polgármesterének, Polák Lászlónak, Dunaszerdahely polgármesterének Dr. Hájos Zoltának, Ekel község polgármester asszonyának, Csernyánszka Mónikának, valamint Nemesócsa polgármesterének, Válek Ivánnak" – hangsúlyozta a klub vezetője, Markovics János, aki munkája elismeréseképp október végén a világszervezet döntése alapján megkapta az 5.dan mesterfokozatot.

A vendégeket Bényi Zoltán helyi képviselő és Ekecs község polgármestere, Polák László köszöntötte, gratuláltak a klub sikereihez, valamint az elmúlt 25 évben a fiatalság nevelése érdekében elvégzett munkához.

A klub vezetősége köszönetet mondott a segítőknek, akik egész évben önzetlenül segítették a rendezvények lebonyolítását: Papp László, Sárai Monika, Derján Tünde, Bíró Beáta, Kovács Márta, Markovics Áron, Püski Bori, Gányovics Ádám, Bertók István, Ujj Marcsi, Újj Károly, Veselá Eszter, Kozma Krisztina, Borbély Barnabás. A szponzorokat, Bíró Pétert, Borbély Boriszt, Sárai Jencit, Derján Zoltánt, Bogyai Tamást, Bartalos Tamást és Czajlik Sándort is kiemelték.

Az ünnepi évzárón különdíjjal jutalmazták a klub két versenyzőjét, Sárai Csongort és Bíró Bendegúzt, akik nemzetközi versenyeken, Horvátországban, Lengyelországban és Magyarországon képviselték a klubot, valamint külön díjazták azokat, akik részt vettek idén versenyeken.

A XII. „Az év legharcosabb amazonja” díj eddigi legfiatalabb boldog tulajdonosa Csölle Kincső Viktória (Ekecs) lett, aki az idei versenyeket szépen zárta, szinte mindenhol ott volt, ahol csak lehetett, és kiválóan szerepelt.

A XV. „Az év szamurája.” díjat Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) kapta, aki már 9 éve kitartóan jár edzésekre. Idén az összes versenyt aranyéremmel zárta és 8 első helyet szerzett.

A három különdíjat Derján Anna (Keszegfalva), Tercs Máté (Ekecs) és Yaseen Hussein, (Dunaszerdahely) kapták, akik a legtöbbet fejlődtek az idei évben klubszinten.

"A sors iróniája, hogy itt vagyunk ebben a teremben (kultúrház bálterme), ugyanis itt kezdődtek el az edzések 1998. február 26-án, egy csütörtöki napon. Nagyon imádtuk, rengetegen voltunk megközelítőleg 20 gyerek és 20-an voltak a nagycsoportban. Nekem dupla ünnep az idei év, mert 1993-ban kezdtem el a Kyokushin karatét, így idén már 30 éve, hogy a Kyokushin útjára léptem. Mostanra ott tartunk, hogy az első tanítványaim gyermekei már hozzánk járnak, ami nagyon felemelő érzés. Elteltek az évek – negyed évszázad – mit is mondhatnék? Talán csak annyit, hogy köszönöm. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a hálát, amit érzek" – hangsúlyozta Markovics János, kiemelve a családját, megköszönve nekik, hogy elviselték, hogy délután és hétvégeken szinte soha nem volt otthon. "Igaz mindkét fiam ott volt mellettem a karateedzéseken, sőt Ádám fiam viszi tovább az ekeli és a nemesócsai klubot, Áron fiam pedig inkább a zenészi pályán teljesedett ki" – folytatta, majd külön köszönetet mondott Bodó Zoltán mesternek, aki 30 éve elindította a Kyokushin útján. Hangsúlyozta, nem tud neki elég hálás lenni az önzetlenségéért, segítőkészségéért, barátságáért.

Továbbá köszönetet mondott Stefanovics József mesternek, aki tanácsaival és tudásával segített fellendíteni a klub működését, valamint Dr. Csizmadia Zsolt, Dr. Bogdán Olivér és Horváth Tibor 5.danos mestereknek, akik az elmúlt 25 évben munkájukkal és tudásukkal segítették és a mai napig segítik a klubot.

A Seishin Karate Klub edzői mindannyian még gyerekkorukban kezdtek el karatézni, és ma már klubvezetők, edzők, segédedzők, akik nélkül nem működne a klub. "Ők azok, akik egész évben fáradhatatlanul dolgoznak. Köszönet Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak és Trenčík Nikolas mestereknek és a klub segédezdőinek, Vígh Larának és Laboda Rékának, valamint Cserepes Zoltánnak" – tette hozzá Markovics János, és egyúttal két korábbi edzőre, Bíró Mihályra és Bíró Balázsra is felhívta a figyelmet, akik sokat tettek a klub fejlődéséért.

"Köszönöm ezt az együtt töltött 25 évet mindenkinek. Úgy gondolom sokat tudtunk fejlődni, a karatéban és emberileg is, ezen felül sokat tudtunk tenni a környező falvak és városok fiatalságáért. Több ezer diák megfordult ez idő alatt a klubban, és tudott értékeket elsajátítani és tovább adni. Azt kívánom, tudjunk még találkozni az 50. évfordulón is erőben, egészségben" – zárta Markovics János.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei