Tornával emlékeznek Meszlényi Tiborra Vágsellyén


Szombaton a Vág-parti városban teremtornával emlékeznek az egykori labdarúgóra és edzőre, Meszlényi Tiborra

Meszlényi Tibor játékosként Galántán kezdte pályafutását, de a trencséni TTS és a vágsellyei Duslo csapatában is megfordult.

A vágsellyei sportember, Jozef Novák által szervezett rendezvényen hat csapat küzd a trófeáért. Meszlényi egykori védenceit felvonultató vágsellyei Duslo legendái alkotta kollektíva mellett, a vágsellyei FK Slovan Duslo, a szeredi ŠKF, a mocsonoki FK, a vágtornóci Dynamo és a Galánta-Hódi alakulata méri össze tudását.

A vágsellyei sportcsarnokban a kollektívák előbb körmérkőzéses rendszerben csatáznak a pontokért, ebéd után pedig az így kialakult sorrend alapján helyosztókat rendeznek. Egy mérkőzés játékideje 18 perc, a kapus mellett négy mezőnyjátékos lehet a pályán. Az első három helyezettet serleggel, a posztok legjobbjait és a gólkirályt különdíjjal jutalmazzák. Címvédőként a vágsellyei focilegendák igyekeznek ismét az élen végezni. A tornát, mely reggel fél kilenckor kezdődik, tombola színesíti.

A tornán résztvevő együttesek zöménél Meszlényi Tibor edzőként is dolgozott, de tevékenykedett a DAC-nál, a peredi, a bősi és a párkányi csapatnál is, valamint a magyar élvonalbeli  Debreceni VSC-nél pedig a cseh Zdeněk Ščasný asszisztense volt.
Meszlényi Tibor hat évvel ezelőtt, 2017 december 15-én hunyt el.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei