Sokasodó kickboxos sikerek Nagykaposon


Pasztirák Samira még nem töltötte be a 15-öt, de már hatszoros szlovák bajnoknak és vb-bronzérmesnek mondhatja magát

A nagykaposi Pasztirák Samira szerint a kickbox egyáltalán nem csak a fiúk sportja. „Nagyon fontos a technika. Igaz, én is általában fiúkkal edzem, mert picit erősebbek és robbanékonyabbak a lányoknál – mondja a Kalokagathia klub tagja. – Karatéval kezdtem, de már öt éve kickboxolok.”

A kilencedikes lány ez idő alatt – köszönhetően Kocsis Ferdinánd edzőnek és a Kassa megyei önkormányzat támogatásának – komoly sikereket ért el, a hazai elsőségek mellett két éve a budapesti vk-n második lett, a világbajnokságról pedig bronzzal térhetett haza. „A törökországi Eb-n negyedik lettem, éppen lemaradtam a dobogóról, a szerbiai Európa-kupát viszont megnyertem” – árulja el Samira.

Édesapja, Pasztirák István szerint a kitartása, a céltudatossága és a fegyelmezettsége révén tovább fejlődhet, emellett pedig az is a javára válik, hogy az életvitelében is igyekszik a profi sportolókat követni.

„Nagyon szeretem átélni a győzelmeket. Persze, becsúsznak vereségek is, de ezek csak motiválnak, hogy még keményebben eddzek. Az edzőm is azt szokta mondani, meg kell tanulni veszíteni is, mert ezekből is erőt meríthetek és tovább javulhatok. Általában felhúzom magam ilyenkor, ami nagyon beindít, és a következő meccsen a maximumot nyújtom a ringben” – jegyzi meg Samira, akinek meccsei 2 menetesek, és összesen 90 másodpercig tartanak.

Ami pedig a legközelebbi céljait illeti, egyértelműen a korosztályos világbajnoki címet célozza majd meg, amihez feltehetőleg jó hátteret fog jelenteni egy kassai vagy eperjesi sporttagozatos középiskola.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei