Gera ismét végig számított a KFC játékosára


A magyar U21-es válogatott hétfő meccsén Varjas Zoltán végig a pályán volt.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott a múlt heti, észak-írországi döntetlen után hétfőn este a Puskás Arénában játszotta le idei utolsó felkészülési mérkőzését. Ellenfele az az osztrák válogatott volt, amely eddigi öt Eb-selejtezőjéből négyet megnyert, és nagyon jó esélye mutatkozik arra, hogy ott legyen a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Európa-bajnokságon.

Az első félidő jelentős részében a vendégek játszottak mezőnyfölényben és ez helyzetekben is megmutatkozott. Sandi Lovrić ziccerénél még védett Demjén, de nem sokkal később egy szöglet után már megszerezte a vezetést Danso. A második játékrészben bár próbált változtatni a felálláson a magyar szakmai stáb a játék képe jelentősen ne változott és csak az osztrákok helyzetkihasználásán múlott, hogy nem nőtt a különbség. 

"Az első félidőt elég bátortalanul kezdtük, nagyon passzívak voltunk, nem kértük a labdát, távol voltunk egymástól, ebből voltak az ellenfelünknek lehetőségei. Kevés helyzetet alakítottunk ki a szünet előtt. A második félidő jobban nézett ki, közben átálltunk négy védőre és a cserék is hoztak lendületet a játékba. Sajnálom, hogy egy pontrúgás miatt vesztettük el a mérkőzést, de látni kell, hogy nagyon jó csapat ellen játszottunk. A második játékrésszel elégedett vagyok, szervezettebbek voltunk. A három belső védővel az volt a célunk, hogy többet birtokoljuk a labdát, ez most nem jött be. Lépegetünk előre. Nagyon remélem, hogy ezzel a hat mérkőzéssel letudtuk a felkészülési időszakot és jövő márciustól eredményesebben fogunk játszani, több gólt fogunk rúgni"nyilatkozta a találkozót követően Gera Zoltán szövetségi edző.

U21-es felkészülési mérkőzés:

Magyarország–Ausztria 0–1 (0–1)
Puskás Aréna, 11 400 néző, v.: Zammit (máltai)
Gólszerző: Danso (44.)

Magyarország: Demjén Patrik - Varjas Zoltán, Nagy Zsombor (Palincsár Martin 65.), Tóth Bence - Bolla Bendegúz, Szabó Bence (Schäfer András 61.), Tajti Mátyás, Banó-Szabó Bence (Kovácsréti Márk 61.), Gergényi Bence (Majnovics Martin 61.) - Szőke Adrián (Bíró Bence 61.), Szabó Máté (Kundrák Norbert 74.)
Ausztria: Helac (Giuliani 46.) - Danso, Borkovic, Maresic, Malicsek - Lovric, Müller, Halper (Arase 64.) - Lukasevic (Sabitzer 46.), Schmidt (Fadinger 64.), Grüll

Fotó: mlsz.hu

 

A rovat legfrissebb hírei