Tichý Flórián lemaradt a profi kártyáról


Fontos lépésre készül a csallóközi erőemelő, aki jövőre Dublinban képviseli Szlovákiát

November végén zajlott az XPC World CUP erőemelő világkupa a lengyelországi Siedlce városában, és bár a csallóközi erőemelő, Tichý Flórián számára nem úgy alakult a verseny, ahogy azt szerette volna, egy percig sem búslakodik, hiszen jövőre első szlovákiai versenyzőként Dublinban képviselheti az országot.

A többszörös szlovák bajnok, Európa- és világbajnok csallóközi erőemelőt a hazai WUAP szövetség ismét megválasztotta az év erőemelőjének a kategóriájában. A profi kártya megszerzése volt a legfőbb célja az elmúlt napokban zajlott lengyelországi világkupán, ami ugyan nem sikerült, de megnyerte a kategóriáját, ráadásul európai rekordot döntött.

"Sajnos nem úgy alakult a verseny ahogy vártam, a profi kártyát nem sikerült megszereznem. Felvitték a limitet 10 ponttal, így nem maradt semmi takarékom, mindennek 100 százalékra kellet volna sikerülnie. Már a mérlegelés sem a tervek szerint sikerült: 68 kilogrammal mérlegeltem, ami sok volt, így mehettem szaunázni, majd vissza az esti mérlegelésre. Ekkor már eléggé le voltam gyengülve, de másnap úgy éreztem, elég jól sikerült a visszatöltés. Guggolásban a kezdő fogás jól ment, így a 200 kilogrammot hoztam, viszont a második és harmadik fogásban a 205 kg kifogott rajtam. Ezután nem maradt más, mint megpróbálni a többi fogásnemben többet kockáztatni. A mellnyomás jól indult: 145 kg, 152,5 kg, majd meg kellett próbálnom a 160 kilót, ami az utolsó centimétereknél megállt, így nem lett meg az utolsó fogás. Ekkor már tudtam, hogy a pro kártya sehogy sem jön össze. Végül felhúzásban 230 kilogrammot teljesítettem" - mesélt a versenyről Flórián, aki a 152,5 kilogrammal viszont Európa-rekordot ért el.

"A kategóriámat megnyertem, de sajnos nem ezért jöttem. Úgy érzem, ebből is tanultam, ezért úgy döntöttem, a 67,5 kilogrammos kategóriában már nem szeretnék versenyezni, irány a 75 kilogramm, és természetesen jövőre visszatérek ide a pro kártyáért. Eredetileg úgy terveztem, hogy a jövő évet csak erre a versenyre szánom, de volt egy regisztrációm jövő áprilisra az ABS Powerlifting Seriához, amelyet jóváhagytak és beválogattak a ProAm csoporthoz. Ezzel tehát elkezdődött a felkészülésem erre a megmérettetésre, itt nincsenek súlycsoportok, pontozásos rendszerrel fog zajlani a verseny. Szóval nincs idő búslakodni, irány Dublin első szlovákiai versenyzőként" - zárta az erőemelő.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei