Győzelemmel indult a Munoz éra


Sima győzelemmel mutatkozott be Xisco Munoz a DAC kispadján

Xisco Munoz vezetőedző debütált, a DAC labdarúgócsapata 3:0-ra legyőzte a sereghajtó aranyosmaróti ViOn együttesét a Niké Liga 15. fordulójának mérkőzésén.

Az elmúlt évek legerőtlenebb névsorolvasási show-ja vezette fel az aranyosmarótiak elleni találkozót. Az első húsz percet tulajdonképpel egy mondattal össze lehet foglalni: hazai mezőnyfölény, két nem túl veszélyes Gouré-lehetőséggel megspékelve. Az aranyosmarótiaknak érezhetően megfelelt az egy pont, egyáltalán nem erőltették a támadásokat. Gouré harmadjára, a 26. percben járt a legközelebb a gólhoz, amikor Čermák beívelését kevéssel bólintotta mellé. Öt perccel később Trusa jelentkezett egy pontatlan fejessel.

A harmincadik perc után a mérkőzés talán leglaposabb szakasza következett, így kifejezetten váratlanul jött a hazaiak vezető találata. A 39. percben Pinto dobta be Vitális Milán felé a labdát, amit a fiatal magyar játékos okosan maga elé engedett, majd teketóriázás nélkül kapura lőtt – 1:0. Két perccel később megduplázták előnyüket a hazaiak, a bal oldalon elfutó Andzouana Gouré fejére varázsolta a labdát – 2:0.

A szünet után aktívabbá vált a vendégcsapat, amely a 48. percben – a mérkőzés során először – eltalálta a kaput. Az 53. percben Sluka egy visszagurított labdából nem talált kaput, de övé volt az addigi legnagyobb ViOn-helyzet. Az 55. percben Sluka a kapufát találta el, a vendégek egyre közelebb jártak a gólhoz, a lelátón pedig megjelent az elégedetlen füttyszó. Xisco Munoz kettős cserével reagált, Káčer és Ramadan érkezett Vitális és Čermák helyett.

A recept bevált, a DAC kijött a szorításból, Munoz pedig meglepetésre gyorsan újabb két változtatással rukkolt elő, Herc és Barisic is pályára lépett. A 69. percben utóbbi góllal hívta fel magára a figyelmet, Andzouana beadására jó ütemben érkezett a túlsó kapufához – 3:0.

A hazaiak számára voltak izzasztó percek a második félidő elején, de a mérkőzés ezzel eldőlt – bár a DAC-nak figyelnie kellett, hiszen októberben a zólyombrézóiak is feljöttek 3:0-ról 3:2-re a MOL Arénában.

A slusszpoén viszont nem az erőtlen vendégeké, hanem a DAC-é lehetett volna, a 90. percben a csereként beállt Redzic gyönyörű lövése nagyon kevéssel kerülte el Knobloch kapuját.

DAC–Zlaté Moravce 3:0 (2:0)
Gólszerzők: Vitális (39.), Gouré (42.), Barisic (69.)
Játékvezető: Gemzický, 4119 néző
Sárga lap: Majdan

DAC: Popovics–Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez–Dimun, Vitális (56. Káčer), Čermák (56. Ramadan)–Trusa (64. Herc), Gouré (64. Barisic), Andzouana (74. Redzic)

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei