Bravúros komáromi siker a Challenge Kupában


Hazai győzelemme, előnyt szerezte a komáromiak a Challenge Kupa odavágóján

A férfi röplabda Challenge Kupa szerda esti mérkőzésén a komáromi röplabázók bravúros győzelmet arattak a holland Orion Doetinchem ellen a legjobb 32 között és előnnyel várhatják a visszavágót.

A komáromi röplabdázók idén is megmérettetik magukat a nemzetközi porondon, ezúttal is a Challenge Kupában. Richard Vlkolinský vezette komáromiak ezúttal a legjobb 32 között hazai közönség előtt fogadták a holland bajnokság listavezetőjét a Orion Doetinchem gárdáját.

A komáromiak jól kezdték a mérkőzést és remek játékkal rukkoltak elő a papíron esélyesebb holland gárda ellen. A piros-fehérek remek védekezésüknek és pontosabb befejezésüknek köszönhetően 25-15-re megnyerték az első játszmát és előnybe kerültek.

A második játszmában a holland gárda játéka feljavult és sokáig vezettek is a második játszmában, de 12-12 után a komáromiak ismét előnybe kerültek, amit meg is tartottak a második játszma végéig és 25-22-re behúzták a második játszmát, ezzel pedig már kettővel vezettek a szetteket tekintve.

A harmadik játszmában a vendégek számára létfontosságú volt, hogy szépíteni tudjanak. A harmadik szett nagy csatát hozott, de 10-9-es komáromi vezetés után a holland Orion Doetinchem fordított és a harmadik játszma végéig már nem engedték ki a kezükből a harmadik szettet, és 25-19-re megnyerték a harmadik játszmát ezzel 2-1-re szépítve a szetteket tekintve.

A negyedik játszmában nem volt kérdés a komáromiak győzelme, hiszen a Duna-partiak a negyedik szett elejétől kezdve vezettek. A hollandok nem nagyon tudtak beleszólni a mérkőzés végkimenetelébe, mivel a komáromiak már hét ponttal is vezettek. A házigazdák végül 25-20 megnyerték a negyedik játszmát, ezzel 3-1-es előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót.

CEV Challenge Kupa, legjobb 32 között, odavágó:
RIEKER UJS Komárom - Orion Doetinchem (holland) 3-1 (25-15, 25-22, 19-25, 25-20)

forrás: szurkolos.sk

A rovat legfrissebb hírei