Spanyol szakember a DAC kispadján


Xisco Munoz a dunaszerdahelyi futballcsapat új vezetőedzője

fotó: sdhuesca.es

A spanyol Xisco Munoz lett a szlovák élvonalbeli bajnokságban hatodik helyen álló DAC Dunaszerdahely labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A klub hivatalos honlapján megjelent vasárnapi közlemény szerint a 43 éves szakemberrel a szezon végéig szóló megállapodást kötöttek, további egy évre szóló opcióval.
    
"Egy dinamikus, fiatal edzőről van szó, aki jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyetértettünk az idei szezonra szóló célkitűzésekben, továbbá a csapat erősségeiben és gyengeségeiben is. Összességében simán zajlott a folyamat és elkezdhetjük az előttünk álló fontos hetekre való felkészülést" - idézte a közlemény Jan Van Daele-t, a DAC ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette, Munoz hétfőn érkezik Dunaszerdahelyre és keddtől veszi át a csapat irányítását.
    
Francisco Javier Munoz Llompart - akit a futballban Xisco Munozként ismernek - játékosként a spanyol első osztályban a Real Betis és a Valencia futballistája is volt, utóbbi csapattal 2004-ben UEFA Kupát nyert. Edzőként aztán a Dinamo Tbiliszit georgiai bajnoki címig vezette, majd az angol másodosztályban szereplő Watfordtól kapott megbízást és feljuttatta az együttest a Premier League-be. Később a spanyol Huescánál, a ciprusi Anorthoszisznál, valamint az angol másodosztályú Sheffield Wednesday-nél dolgozott. Utóbbi egyesülettől október 4-én távozott.
    
A DAC pénteken bontott szerződést az előző trénerrel, Adrian Gul'ával, és a szlovák szakvezetővel együtt a másodedzőtől, valamint az erőnléti edzőtől is megváltak.
    
Xisco Munozzal új másodedző-videóelemző, valamint erőnléti edző is érkezik Dunaszerdahelyre.
    
A DAC jövő szombaton a sereghajtó Zlaté Moravce-Vrablét fogadja a szlovák bajnokság 15. fordulójában.


A rovat legfrissebb hírei