Rimaszombat nyerte az utolsó őszi rangadót


Befejeződtek a küzdelmek a közép-szlovákiai alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban

Nagyon jó formában várták a III. ligás rimaszombatiak az ősz utolsó rangadóját, hisz a Sztropkón elszenvedett szerencsétlen vereség után (amelyben a játékvezető keze is alaposan benne volt), három győzelem, köztük az első idegenbeli következett.

A fülekiek viszont a szinnai (Snina) súlyos vereség után szerettek volna javítani hazai pályán, s a szokatlan szombati időpont ellenére mintegy ötszáz néző látogatott ki a mérkőzésre, amelynek alaphangját a 10. percben Jackuliak gólja adta meg, amellyel a vendégek megszerezték a vezetést. Húsz perccel később a vendégek csapatkapitánya, Juhász Csaba gyönyörű lövése is utat talált Páriš kapujába.

Bár a hazaiak Metuk révén öt percen belül szépíteni tudtak, s így szorossá tették a mérkőzést, hiába dolgoztak ki szebbnél szebb helyzeteket, a mérkőzés állásán már nem tudtak változtatni. Holott az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak, hisz a rimaszombatiak játékosa, Krstich ismét kiállíttatta magát. A fülekieken ez sem segített, maradt a 2:1-es eredmény a batyiak javára.

A losonciak és a kálnóiak odahaza zárták az őszt, s mindkét csapat élt is ezúttal a hazai pálya előnyével. Ez a losonciak esetében nem is annyira természetes, hisz két hete a veszeleiek (Oravké Veselé) ellen sikerült először otthon tartani mindhárom pontot. Most sem volt könnyű dolguk a sáros, átázott pályán, hisz a tavalyi bronzérmes varannóiak (Vranov nad Topľou) látogattak el a nógrádi járási székhelyre, de a lelkesebb hazaiak mintha jobban akarták volna a győzelmet. A 16. percben Kovalčin szerezte meg számukra a vezetést, majd a mérkőzés hajrájában Beran is bevette a varannóiak kapuját.

Nem volt egyszerű dolga a kálnóiaknak sem, hisz azokat a szinnaiakat (Snina) fogadták, akik egy hete egy ötöst vágtak a fülekieknek. Most viszont ők kaptak egy ötöst Kálnón, ahol ugyan megszerezték a vezetést az első félidő közepén, de a hazaiak még a félidő végéig fordítani tudtak. A második félidőben aztán már 3:1 arányban is vezettek, s hiába zárkóztak fel a vendégek egy gólra, a vége 5:2 lett a hazaiak javára.

Mivel a listavezető sztropkóiak fordulatos mérkőzésen csak 3:3-as döntetlent játszottak Kassán, így előnyük egy pontra csökkent a 30 pontos rimaszombatiakkal szemben. A 20 pontos fülekiek vereségük ellenére megőrizték az ötödik helyüket, a 18-18 pontos losonciak és kálnóiak a 8. illetve 10. helyen állnak, közéjük a varannóiak ékelődtek be. A tavaszi idény március másodikán kezdődik.      

Az V. liga múlt heti elmaradt mérkőzésén a tótgyarmatiak Nagykürtösre látogattak, ahol Péter tizenegyesgóljával gyorsan válaszolni tudtak hazaiak vezető góljára, de még az első félidő hajrájában a hazaiak újból vezetéshez jutottak, s a második félidő közepén be is biztosították a győzelmüket. A hazaiak csapatában a füleki Bolla végigjátszotta a mérkőzést.

Az őszi bajnok a 31 pontos újonc losonctamási csapat lett, akik egy ill. két ponttal előzik meg a szintén újonc cserpataki (Osrblie) és a tavalyi újonc nagykürtösi csapatot.

A 13-13 pontos tótgyarmatiak és a ragyolciak a 9-10. helyről várják a március 23-án kezdődő tavaszi folytatást, míg az egy ponttal az utolsó helyen álló tornaljaiak szinte reménytelen helyzetben vannak.

A múlt heti özönvíz miatt több mérkőzés elmaradt a VI. ligában is, köztük az ősz egyik rangadóját a jó formában lévő Ipolynyéken játszották, ahol mintegy 150 néző várta a csábiakat. Gól nem esett, Petrík játékvezető viszont a mérkőzés végén második sárga lapja után kiállította a hazaiak védőjét, Súthot. Potyogtak a gólok Nagyrőcén és Ajnácskőn is, előbbi helyszínen hatalmas meglepetésre a már őszi bajnok Felediek hatot kaptak, s egyet se rúgtak. A vendégeket egymaga Levický intézte el, aki ötször talált be Jonáš kapujába. Hét gól esett Ajnácskőn is, ahol a hazaiak a bozitapusztaiakat (Buzitka) fogadták. Puska és Tóth révén a hazaiak két gólig jutottak, a vendégek viszont többek között a rimajánosi polgármester, Roman Uhrin három és a veterán Rapi góljaival hétig, így a tavaly még V. ligás ajnácskőiek pont nélkül s 11:75-ös elrettentő gólaránnyal zárták az őszt.

A kiütéses nagyrőcei vereség ellenére a 31 pontos felediek telelnek az élen a 27 pontos ipolynyékiek és a 22 pontos óváriak előtt. A csábiak 20 ponttal az ötödik, míg az ipolybalogiak 19 ponttal a hatodik helyről várják a március végi folytatást.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei