Játék nélkül juthatunk ki az Európa-bajnokságra!


Végéhez közeledika a bolgár stadionbalhé

Fotó:  botevplovdiv.bg

Napok óta zajlik a stadionbotrány Bulgáriában, melynek következménye továbbra is a bizonytalanság, hogy hol lesz megtartva a Bulgária – Magyarország európa-bajnoki selejtező mérkőzés. Nemrégiben a plovdivi stadion felújítását kivitelező cég is hivatalos közleményt adott ki, ami alapján nagyon nincsenek rendben a dolgok, és úgy tűnik semmi esetre sem lehet Plodivban megtartani a mérkőzést.

Úgy tűnik, hogy végre pont kerül ennek a tragikomédiának a végére, hiszen a sportal.bg információinak alapján a Bolgár Labdarúgó-szövetség szerint már nincs idő az újabb variálásra: amennyiben nem rendezhető meg a találkozó a plodivi Hriszto Botev Stadionban, akkor az UEFA komoly büntetést szabhat a bolgárokra.

“Plovdivból nem mozdítható el a magyarok elleni mérkőzés. Ha olyan helyzet adódik, hogy mégsem rendezhető meg az idő szűkössége miatt, akkor Bulgária hivatalos vereséget könyvelhet el és még több szankcióra számíthat. Az első ilyen valószínűleg az lesz, hogy a 2024-es Eb-selejtezőből kizárják a bolgár válogatottat.” – idézi a portál a Bolgár Labdarúgó Szövetséget.

Ebben az esetben Magyarország 3-0-s gólkülönbséggel játék nélkül nyerné meg a mérkőzést és jutna ki a jövő évi Európa-bajnokságra.


A rovat legfrissebb hírei