Varjasék döntetlent értek el Észak-Írországban


A KFC Komárom futballistája végig a pályán volt Gera Zoltán csapatában.

A magyar-szlovén közös rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es magyar válogatott csütörtökön Észak-Írországban lépett pályára felkészülési mérkőzésen. Gera Zoltán szövetségi edző a már októberben is alkalmazott háromvédős rendszerben küldte pályára csapatát. A védelem most is ott volt Varjas Zoltán, a szlovák másodosztályban szereplő KFC játékosa.

Bár hazai mezőnyfölénnyel indult a mérkőzések, az észak-írek nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Az első félidő második felében már kiegyenlítettebb volt a játék és Szabó Máté révén a vezetést is megszerezhették volna a magyarok, de ez a próbálkozás még fölé szállt. Nem úgy, mint a 37. percben, amikor egy szöglet utáni kavarodást Szőke Adrián gólja zárt le. A Hollandiában légióskodó támadó egyébként először lépett pályára a nemzeti csapatban.

A szünetben Gera Zoltán hetet cserélt, a három belső védőn és a kapuson kívül mindenki lejött a pályáról. A hazaiak az idő előrehaladtával egyre nagyobb nyomást helyeztek Varjasékra és ennek meg is lett az eredménye. A 78. percben egy szöglet után kifejelt labdát Alfie McCalmont bombázta Varga kapujába. Ezzel a találattal pedig kialakult az 1-1-es végeredmény.

"Reális eredmény született, az első félidőben mi alakítottunk ki nagyobb helyzeteket, és az egyikből megszereztük a vezetést is, a második félidőben azonban az északírek irányították a mérkőzést. Végig stabilan védekeztünk, ellenfelünknek nem voltak kidolgozott helyzetei, egy pontrúgás után szerezték a góljukat. Támadásban azonban nem voltunk elég hatékonyak, az ellenfél tizenhatosánál jobb döntésekre van szükség ahhoz, hogy gólokat szerezzünk. A második játékrészben több volt a technikai hiba a játékunkban, és bár ekkor is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy eldöntsük a mérkőzést, végül meg kellett elégednünk a döntetlennel" – értékelt az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző. 

U21-es felkészülési mérkőzés:

Észak-Írország-Magyarország 1-1 (0-1)
Gólszerzők: McCalmont (78.) ill. Szőke (37.)

Magyarország: Varga Ádám Gábor - Varjas Zoltán, Nagy Zsombor, Tóth Bence - Kovács Krisztián (Bolla Bendegúz 46.), Tajti Mátyás (Szabó Bence 46.), Palincsár Martin (Schäfer András 46.), Banó-Szabó Bence (Kovácsréti Márk 46.), Gergényi Bence (Majnovics Martin 46.) - Szabó Máté (Kundrák Norbert 46.), Szőke Adrián (Bíró Bence 46.)

Fotó: mlsz.hu

A rovat legfrissebb hírei